Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Skandal na Vimbldonu, dva meča pod sumnjom zbog namještanja

Organizatori londonskog Grend slema moraju da izađu na kraj sa dvije sumnjive opklade, koje se odnose na muški singl u prvom kolu i meč u dublu

Alarm se oglasio na Vimbldonu dva dana nakon pobjede Novaka Đokovića, i to zbog namještanja mečeva u ranoj fazi turnira.

Organizatori londonskog Grend slema moraju da izađu na kraj sa dvije sumnjive opklade, koje se odnose na muški singl u prvom kolu i meč u dublu.

Vijest su otkrili njemački mediji, prije svih Velt, koji je dobio informacije o anomalijama u tokovima mečeva, koji su privukli pažnju kladionica.

U pojedinačnom meču za muškarce, na kraju drugog seta uplaćena je suma od pet cifara“ u pogledu tačnog rezultata i broja odigranih gemova.

Trenutno nijesu stigle zvanične potvrde istražnih organa, posebno Međunarodne agencije za integritet tenisa (ITIA), koja o tome nije objavila ništa.

U narednih nekoliko dana mogle bi da stignu vijesti u vezi sa ovom situacijom, koja rizikuje da naruši integritet Vimbldona, koji se uvijek smatrao najprestižnijim Grend slemom.

Izvornova.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve