Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjutra žrijeb u Cirihu: Sokoli čekaju rivale za novi svjetski kvalifikacioni ciklus

Našoj najboljoj selekciji, koja trenutno zauzima 63 poziciju na FIFA rang listi, društvo prave nacionalni timovi Bosne i Hercegovine, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Albanije, Bugarske, Izraela, Bjelorusije, Gruzije i Luksemburga

Žrijeb kvalifikacija za plasman na Mundijal u Kataru 2022. biće održan sjutra u Cirhu od 18 časova, a reprezentacija Crne Gore nalazi se u četvrtom šeširu.

Sokoli, Foto: Fscg.me

Našoj najboljoj selekciji, koja trenutno zauzima 63 poziciju na FIFA rang listi, društvo prave nacionalni timovi Bosne i Hercegovine, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Albanije, Bugarske, Izraela, Bjelorusije, Gruzije i Luksemburga.

U prvom šeširu za žrijeb evropskih kvalifikacija naći će se selekcije Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Njemačka i Holandija.

Mjesta u drugom šeširu rezervisana su za selekcije Švajcarske, Velsa, Poljske, Švedske, Austrije, Ukrajine, Srbije, Turske, Slovačke i Rumunije, dok su potencijalni protivnici „sokola“ iz trećeg šešira reprezentacije Rusije, Mađarske, Republike Irske, Češke, Norveške, Sjeverne Irske, Islanda, Škotske, Grčke i Finske.

Iz petog šešira dolaze selekcije Jermenije, Kipra, Farskih Ostrva, Azerbejdžana, Estonije, Kosova, Kazahstana, Litvanije, Letonije i Andore, dok su reprezentacije Malte, Moldavije, Lihtenštajna, Gibraltara i San Marina u šestom šeširu.

Evropske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru igraće se u deset grupa – pet grupa sa po pet timova i pet grupa sa po šest timova.

Prvoplasirane ekipe svih kvalifikacionih grupa izboriće direktan plasman na završni turnir u Kataru. Drugoplasirani timovi učestvovaće zajedno sa dvije selekcije koje su osvojile grupu u UEFA Ligi nacija (koje nisu zauzele jedno od prva dva mjesta u kvalifikacionoj grupi) u baražu za plasman na Mundijal.

Kvalifikacije za Mundijal u Kataru počeće 24. marta, a završiće se 16. novembra. Biće samo četiri termina i igraće se po ubrzanom tempu.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022. biće 22. po redu, a ovo će biti prvi put da je arapska država domaćin takmičenja.

Format će biti isti kao i na prethodnih šest prvenstava – učestvovaće 32. reprezentacije, uključujući fudbalsku selekciju zemlje domaćina.

FIFA je saopštila da će prva utakmica na Mundijalu biti odigrana 21. novembra, a finale je zakazano za 18. decembar 2022. godine.

Biće ovo posljednji put da se na prvenstvu takmiči 32 reprezentacije, jer će se od 2026. na Mundijalu takmičiti 48 reprezentacija.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve