Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjutra se nastavlja 1. CFL: Sudar prvog i odlazećeg šampiona, a budući napada gradskog rivala

Budući šampion će zatvoriti 29. rundu elitnog karavana pod Goricom u nedjelju (20.30) gdje dočekuje gradskog rivala Podgoricu. “Plavi” su se u Pljevljima pobjedom od 4:0 u utorak nad Rudarom vratili na pravi kolosijek, žele da započnu novu seriju, ali im na putu stoji tvrd protivnik. Žuti su vezali tri remija sa po 1:1, a u nastavljenih pet kola ne znaju za poraz (pobjeda, četiri remija)

Nove mjere NKT nisu uticale na posjetu gledalaca, pa će kao i do sada biti dozvoljeno 200 navijača na stadionima širom Crne Gore. Međutim, biće zanimljivo da li će FSCG u 29. kolu Telekom 1. CFL biti oštriji što se tiče kontrole, te da li će se klubovi domaćini dobro organizovati nakon cirkusa u Pljevljima…

Titograd i Budućnost, Foto: Dnevne novine

Naravno, pod prismotrom će da bude Budućnost kao najveći tim u državi, jer je na svakom meču “plavih” nebitno da li su igrali kod kuće ili na strani bilo više od 200 gledalaca. A ispaštaće očigledno samo Rudar, protiv koga je pokrenut disciplinski postupak.

A budući šampion će zatvoriti 29. rundu elitnog karavana pod Goricom u nedjelju (20.30) gdje dočekuje gradskog rivala Podgoricu. “Plavi” su se u Pljevljima pobjedom od 4:0 u utorak nad Rudarom vratili na pravi kolosijek, žele da započnu novu seriju, ali im na putu stoji tvrd protivnik. Žuti su vezali tri remija sa po 1:1, a u nastavljenih pet kola ne znaju za poraz (pobjeda, četiri remija).

Budućnost će spustiti zavjesu u nedjelju, a podići će je prvi prvak nezavisne Crne Gore i posljednji odnosno odlazeći. Sutjeska kraj Bistrice protiv Zete (nedjelja, 18.00) ima namjeru da produži pobjedničku seriju poslije dva ubjedljiva trijumfa (Grbalj 4:1, Titograd 3:1) i da zadrži drugo mjesto, dok je plan “vukova” da nastave sa nizom neporaženosti (pet utakmica dva trijumfa, pa tri vezana remija) kako bi ostali na četvrtoj poziciji koja garantuje Evropu ukoliko Budućnost ili Sutjeska osvoje Kup.

Od 18.00 časova u nedjelju nas čeka još jedan okršaj, a ulog je opstanak. Grbalj gosti Rudar, a “trikolorima” je to posljednji trzaj da se približe baraž zoni, dok “rudari” napadaju prijeko potrebne bodove kako bi ostali van pomenute zone. Biće to prilika da neko konačno dođe do trijumfa budući da Grbalj na šest utakmica ne zna za tri boda (dva remija, četiri poraza), a Rudar na pet (remi i četiri poraza).

Trećeplasirana Iskra gostuje OFK Titogradu na Starom aerodromu (nedjelja, 20.00) “građani” će uraditi sve da vežu treći trijumf, te da gurnu “romantičare” u novu provaliju. “Romantičare” koji na 12 utakmica na znaju za pobjedu (11 u prvenstvu, jedna u Kupu pet remija (svi u prvenstvu), sedam poraza). Iskra bi pobjedom pritisnula Sutjesku u borbi za drugo mjesto, dok su Titogradu prijeko potrebna tri boda ukoliko misli se izvuče iz zone baraža. A ni to mjesto mu baš nije sigurno ukoliko Grbalj konačno slavi…

I još jedna utakmica počinje od 20.00 u nedjelju, koja je važna u borbi za opstanak. Petrovac u odličnoj seriji (šest utakmica dvije pobjede, četiri remija) pod Malim brdom napada Kom, a sa nova tri boda bi bio nadomak opstanka bez baraža. Međutim, i Zlatičani će nešto da se pitaju i na moru Kom želi trijumf nakon pet utakmica bez pobjede (četiri remija (tri vezana rezultatom 1:1), poraz), a tri boda su mu neophodna kako bi pokušao da pobjegne iz baraž zone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve