Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjajna strategija Mercedesa: Hamilton pobjedio i u Hungaroringu

Mercedes je imao odličnu strategiju, u pravo vrijeme je aktuelni šampion otišao drugi put u boks, pa je u samoj završnici pretekao Maksa Ferstapena u Red Bulu

Vozač Mercedesa Luis Hamiltona pobedio je na Velikoj nagradi Mađarske, 12. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Luis Hamilton

Britanac je ostvario osmi trijumf ove sezone, drugi u posljednje četiri trke. Hamilton je na Hungaroringu došao do 81. pobjede u karijeri.

Mercedes je imao odličnu strategiju, u pravo vrijeme je aktuelni šampion otišao drugi put u boks, pa je u samoj završnici pretekao Maksa Ferstapena u Red Bulu.

Ferstapen je prvu trku koju je krenuo sa pol pozicije završio na drugoj poziciji, a na postolju se našao i Sebastijan Fetel.

https://twitter.com/F1/status/1158027287247433728

Sačuvao je Ferstapen prvu poziciju na početku trke, iako su pokušali da mu je preotmu oba Mercedesa. Lekler je odlično startovao, pa je uspio da se probije na treću poziciju.

Velika borba vodila se na čelu kolone gotovo cijelu trku. Hamilton je konstantno smanjivao prednost Ferstapena. U 26. krugu vozač Red Bula je otišao na zamjenu guma, te se na stazu vratio iz aktuelnog šampiona.

Ipak, Ferstapen se vratio na prvu poziciju kada je Hamilton otišao u boks i na njoj je ostao. Imao je Britanac priliku da sustigne rivala u 39. krugu. Izgubio je ritam Maks zbog vozača koji kasne čitav krug. U jednom momentu je Hamilton uspio i da ga obiđe posle odličnog izlaska iz krivine, ali je pogriješio i izletio sa staze pa se Ferstapen vratio na čelo trke.

Nije se ni do kraja predavao Britanac. Iako je još jednom do kraja bio u boksu, konstantno je smanjivao zaostatak za rivalom. Nije mogao da mu se odupre Ferstapen na istrošenim gumama, pa je Hamilton u 67. krugu izbio na čelo.

https://twitter.com/F1/status/1158025971867541504

Tek tada je Maks otišao da zamijeni gume.

Fetel je u završnici obišao Lekera i našao se na poziciji broj tri.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve