Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjajan rezultat: Furtuli rekord i Olimpijske igre

Furtula je bacio disk 65,59 metara što je novi crnogorski rekord. Furtula je ostao za 40 centimetara kratak za olimpijsku normu, međutim iz Atletskog saveza tvrde da je i ovaj rezultat dovoljan.

Danijel Furtula će još jednom nastupati na Olimpijskim igrama.

Furtula je bacio disk 65,59 metara što je novi crnogorski rekord.

Furtula je ostao za 40 centimetara kratak za olimpijsku normu, međutim iz Atletskog saveza tvrde da je i ovaj rezultat dovoljan.

– Danijel Furtula član AK “Podgorica” ostvario je fantastičan rezultat u bacanju diska 65,59m sto vrijedi 1.165 bodova po tablicama IAAF-a, to je i novi crnogorski rekord. Dosadašnji njegov rekord je iznosio 64,86m i postignut prošle godine u Splitu na prvenstvu Hrvatske. Furtula je u Baru ostvario četvrti rezultat na svijetu ove godine i time sasvim sigurno potvrdio da je već sada siguran učesnik iz naše zemlje na OI u Tokiju, tako da se slobodno može reći da Crna Gora u pojedinačnom sportu ima učesnika na OI iako je zvanična norma 66metara, ali sa bodovima koji se računaju sa nacionalnog takmičenja on ima ispunjenje traženog rezultata, navode iz saveza.

Kod atletičarki na takmičenju u Baru najbolja je bila Kristina Dubak iz beranskog Lima koja je osvojila 821 bod zahvaljujući istrčanih 100 metara za 12,60 sekundi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve