Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Siti i PSŽ mogli bi osigurati nove titule, rasplet u Bundesligi biće najzanimljiviji

Sezona u najjačim evropskim fudbalskim šampionatima ušla je u završnicu, a u nekima su već poznati prvaci

Sezona u najjačim evropskim fudbalskim šampionatima ušla je u završnicu, a u nekima su već poznati prvaci.

U pitanju su Serija A i La liga, u kojima su Napoli i Barselona već osigurali naslove. Za vikend bi titule mogle obezbijediti i još dvije ekipe u ligama ‘petice’.

U pitanju su Mančester Siti i Pari Sen Žermen.

Siti će u nedjelju ugostiti Čelsi. U slučaju da slave, a bez obzira na to kako će Arsenal odigrati na gostovanju Notingem Forestu, izabranici Pepa Gvardiole će i teoretski osigurati novu titulu. Podsjetimo, oni bi u tom slučaju – kolo prije kraja – imali četiri boda više od ‘tobdžija’, pri čemu i dalje imaju i meč manje u odnosu na njih.

Identično je i u Ligi 1, gdje ćemo za vikend ispratiti 36. kolo. Pari Sen Žermen u nedjelju će gostovati Oseru, a ako trijumfuje – nova titula je već tu. Jer, ‘sveci’ bi u najgorem slučaju, dva vikenda prije kraja, imali šest bodova više od Lansa, od kojeg imaju gol razliku bolju za čak 17 pogodaka.

Borba za titulu do posljednjeg kola tako se jedino očekuje u Bundesligi, u kojoj Bajern ima bod više od Borusije Dortmund. Bavarce sjutra očekuje jako zahtjevan meč na Alijanc areni protiv Lajpciga, dok će Borusija dan kasnije gostovati upravo u Bavarskoj, i to ekipi Augzburga.

Uđe li trka za ‘salataru’ u posljednje kolo, Borusija će tada ugostiti Majnc, dok će Bajern u gostima igrati protiv Kelna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve