Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Sinsinati masters: Đoković novim preokretom savladao Raonića za drugu titulu

Nakon još jednog velikog preokreta, prvi igrač svijeta je u finalu Sinsinatija na njujorškim terenima pobijedio Miloša Raonića 2:1 (1:6, 6:3, 6:4), 11. put u isto toliko međusobnih duela

Novak Đoković je osvojio 35. Masters u karijeri, dostigao trofejni učinak Rafaela Nadala i postao prvi teniser koji je najmanje dva puta podigao pehar na turnirima Masters serije.

Đoković, Foto: AP

Nakon još jednog velikog preokreta, prvi igrač svijeta je u finalu Sinsinatija na njujorškim terenima pobijedio Miloša Raonića 2:1 (1:6, 6:3, 6:4), 11. put u isto toliko međusobnih duela.

Đoković je sinoć u polufinalu, nakon iscrpljujuće borbe i iz izgubljene pozicije bio bolji od Roberta Bautiste-Aguta, uz očigledne probleme sa povredom vrata.

Izgledalo je da neće moći da se suprotstavi Kanađaninu, koji je prvi set dobio na impresivan način i ekspresno za 30 minuta – 6:1.

Raonić je tako napravio prvi korak ka prvoj pobjedi nad Đokovićem, sve je išlo na njegovu stranu.

Ipak, srpski teniser je uhvatio ritam, a kada je u šestom gemu drugog seta iskoristio prvu brejk loptu za 4:2 bilo je jasno da meč ide u drugom smjeru.

Raonić je odlično počeo treći set, poveo 2:0 i stao – Đoković je dobio naredna četiri gema, dva puta oduzevši servis rivalu, a kada ima nesiguran servis Raonić gubi najveću prednost.

Đoković je u desetom gemu završio posao, nakon što je spasao brejk loptu, i proslavio 23. uzastopnu pobjedu u 2020. godini, čime je napravio pravu uvertiru i za US open, koji na istim terenima počinje u ponedjeljak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve