Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Siniša Mihajlović javno podržao Salvinijevu desničarsku partiju

"U Italiji sam od 1992. i smatram da je i sada potrebno mnogo toga promijeniti, a Mateo je čvrst momak i može to da uradi"

Trener Bolonje Siniša Mihajlović javno podržao Ligu za sjever na predstojećim regionalnim izborima u pokrajini Emilija Romanji, jednoj od 20 regija u Italiji, u kojoj je najveći grad Bolonja.

Foto: Bologna fc

Radi se o desničarskoj partiji na čijem čelu je Mateo Salvini, koji je od septembra prošle godine zamjenik premijera i ministar unutrašnjih poslova u vladi Italije. Od marta 2018. član je italijanskog Senata.

“Navijam za Matea Salvinija i nadam se da će Liga i njen kandidat Lusio Borgonzini pobijediti na izborima u Emiliji Romanji, da sam Italijan glasao bih za njih”, ispričao je Mihajlović u intervjuu za bolonjski dnevnik „Il Resto del Karlino”, jedan od najstarijih u ovoj zemlji, a prenijeli su ostali mediji. “Upoznao sam Salvinija dok sam bio u Milanu, tad smo postali prijatelji. Oduvijek sam se divio njegovoj snazi, odlučnosti i time što je istinski borac”.

Slijedi dodatno objašnjenje za datu podršku:

“U Italiji sam od 1992. i smatram da je i sada potrebno mnogo toga promijeniti, a Mateo je čvrst momak i može to da uradi: on kad nešto obeća, to i ispuni, veliki ljudi tako rade, kako u sportu, tako i u politici. A pošto je Borgonzini njegov saradnik, vjerujem i u njega, iako ga lično ne poznajem”, priča Mihajlović.

Mihajlović ne zaobilazi priču da je opozicija svojevremeno organizovala žestoke proteste protiv Salvinija.

“To je bilo zbog toga što je mnogim ljudima ugodnije da žive kako žive, nego da se stvari promijene”, zaključuje Mihajlović.

Ubrzo posle intervjua Mihajlovića, predsjednik Lige za Sjever Mateo Salvini zahvalio se na lijepim rečima i podršci.

“Zahvaljujem Mihajloviću koji je dao hrabar intervju”, napisao je na Tviteru.

Pridružio mu se i Borgonzini, kandidat Lige na regionalnim izborima.

“Probudite se i pročitajte kakvu nam je podršku dao veliki Mihajlović! Želim mu da pobijedi u najtežoj borbi, volim ga”!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve