Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Siniša Mihajlović dobio mural u Podgorici

Dan nakon njegove smrti, koja je potresla cijeli svijet, stanovnici glavnog grada iskazali su čast prema velikom sportisti i čovjeku islikavanjem murala na zgradi u kvartu Baston

Fudbalska legenda Siniša Mihajlović, koji je preminuo juče u 53. godini nakon duge i teške bolesti, dobio je mural u Podgorici.

Dan nakon njegove smrti, koja je potresla cijeli svijet, stanovnici glavnog grada iskazali su čast prema velikom sportisti i čovjeku islikavanjem murala na zgradi u kvartu Baston.

Twitter

Od Mihajlovića se emotivnim porukama opraštaju brojni saigrači, prijatelji, rivali, navijači, klubovi i državni zvaničnici.

Siniša Mihajlović je rođen 20. februara 1969. godine u Vukovaru. Ponikao je u Borovu, a 1988. prešao je u novosadsku Vojvodinu.

Dvije sezone kasnije preselio se u Crvenu zvezdu sa kojom je postao šampion Evrope i svijeta. Karijeru je nastavio u Italiji, gdje je u dresu Rome, Sampdorije, Lacija i Intera stekao status jednog od najboljih defanzivaca Serije A. Bio je specijalista za ,,slobodnjake“ i penale, a vremenom je sa krilne pozicije prekomandovan u zadnju liniju. Osvojio je titulu sa Laciom i Interom, a sa Rimljanima je podigao još trofeje Kupa pobjednika kupova i UEFA Superkupa.

Odigrao je 63 utakmice za reprezentaciju i postigao deset golova. Kao trener je vodio Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting i na kraju Bolonju. Bio je i selektor Srbije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve