Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Sinergy otkriva: Šehović drugi najbolji strijelac iz skok-šuta u ABA ligi

Bjelopoljac na drugom mjesto po efikasnosti šuta sa distance u regionalnom takmičenju. Samo je Marko Jeremić iz FMP-a ispred njega (1,45 poena po skok-šutu u prosjeku), po podacima agencije ,,Sinergy”, koja obrađuje detaljne statistike ovog tipa ABA lige

Kapiten Budućnosti i naš reprezentativac, postiže čak 1,41 poen po skok-šutu u ABA ligi ove sezone bilo za dva ili za tri poena.

Šehović, Foto: KK Budućnost

Po tome je Bjelopoljac na drugom mjesto po efikasnosti šuta sa distance u regionalnom takmičenju. Samo je Marko Jeremić iz FMP-a ispred njega (1,45 poena po skok-šutu u prosjeku), po podacima agencije ,,Sinergy”, koja obrađuje detaljne statistike ovog tipa ABA lige.

Koliko je Šehovićev skok-šut dobar svjedoči to da samo četvorica igrača u ligi imaju 1,4 poena po skok-šutu ili više. Iza njega na listi su Čarls Dženkins iz Crvene zvezde i Markus Pejdž iz Partizana (1,4).

Interesanto, Suad nije pokušao nijedno polaganje niti floter od starta ABA sezone za Budućnost.

Uz reputaciju jednog od najpouzdanijih defanzivaca u takmičenju, Šehović tokom karijere ABA ligi šutira trojke sa 36 procenata uspješnosti. Ove sezone je posebno efikasan, sa 44,6 procenata realizacije šuta za tri (postiže 1,67 trojki po meču). U regionalnoj ligi Šehović ima 6,3 poena i 2,3 skoka u prosjeku.

Nastupio je u 15 utakmica, od toga u šest kao starter, a na terenu provodi 16,3 minuta u prosjeku. U podgoričkom klubu je od ljeta 2013. godine, kada je stigao iz ukrajinskog Himika.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve