Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Simić najavljuje da će svima biti teško protiv Crne Gore

Danska je apsolutni favorit grupe, dok bi za drugo mjesto trebalo da se bori balkanski trio – Sjeverna Makedonija, Slovenija i Crna Gora

Devet dana ostalo je do petog uzastopnog, a ukupno šestog nastupa crnogorskih rukometaša na Evropskom prvenstvu.

,,Lavovi“ imaju loš učinak na kontinentalnim šampionatima – samo jednom su, i to na debiju 2008, prošli u glavnu rundu, a imaju svega jednu pobjedu, upisanu na prethodnom EHF Euru.

Pred šampionat u Mađarskoj i Slovačkoj u redovima naše selekcije širi se nikad veći optimizam. Selektor Zoran Roganović ubijeđen je da Crna Gora može biti među dvije vodeće selekcije u A grupi, dok njegovi izabranici prihvataju tezu da su u najzrelijim igračkim godinama.

Optimizam s pokrićem ili…?

“Srećan sam što možemo da predstavljamo Crnu Goru na još jednom velikom takmičenju. Nadam se da ćemo odigrati kao i prošlo Evropsko prvenstvo, predstaviti se u najboljem svjetlu, boriti se svih 60 minuta i vjerovati u pozitivan rezultat. Zadatak nam neće biti lak jer smo izvukli tešku grupu, ali nadam se da ćemo uživati u rukometu i da će svima biti teško da igraju protiv nas”, rekao je golman Nebojša Simić.

S Makedoncima 50-50

Danska je apsolutni favorit grupe, dok bi za drugo mjesto trebalo da se bori balkanski trio – Sjeverna Makedonija, Slovenija i Crna Gora.

Podmlađene Makedonce sa klupe vodi čuveni Kiril Lazarov koji će, kao i njegov saradnik Filip Mirkulovski, biti i u ulozi igrača.

Selektor Slovenaca je Ljubomir Vranješ, nekadašnji reprezentativac Švedske, čiji je zadatak da ,,deželu“ zadrži u vrhu – Miha Zarabec i drugovi bili su četvrti na minulom EP, dok su 2017. osvojili svjetsku bronzu predvođeni našim stručnjakom Veselinom Vujovićem.

“Dobro smo upoznati sa Sjevernom Makedonijom, odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica, na posljednjoj pobijedili gol razlike. Mislim da su u tom meču šanse 50-50. Oni imaju duži kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, rukomet im je sport broj 1 u državi, ali mislim da imamo realne šanse za dobar rezultat”, smatra Simić.

“Slovenija je veoma ozbiljna selekcija, uvijek ide na medalju. Prošli susret sa njima nije bio baš dobar za nas, ali došao je bio u nezgodnom trenutku, kada smo morali da tempiramo formu za prošlo Evropsko prvenstvo. Ipak, ne bih se osvrtao toliko na to, a i drugačiji je osjećaj kada se igra na velikoj sceni nego na prijateljskim utakmicama.”

Golman njemačkog Melsungena zadovoljan je što će ,,lavovi“ šampionat otvoriti duelom sa Danskom, aktuelnim svjetskim šampionom.

“Doći će prilično svježi za start prvenstva, tako da ne bi trebalo da imamo prevelika očekivanja, ali vjerujem da ćemo se boriti do kraja i napraviti nešto”, istakao je Simić, najzaslužniji za epski trijumf nad Dancima u kvalifikacijama za Euro 2020.

“Važno je što ćemo imati priliku da pogledamo susret Slovenije i Sjeverne Makedonije, to će nam dosta značiti u pripremi za duele s tim reprezentacijama.”

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve