Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Simeoneova lista: Četiri imena, ko će predvoditi napad Atletika

Upravo je Kavani jedna od meta "jorgandžija". Urugvajac je završio svoj mandat u PSŽ-u, sada je slobodan igrač, ali skupocjeni - mada bi odlaskom Koste Atletiko možda i mogao da podnese platu Matadora. Pominju se još Arkadijuš Milik, Lakazet i Rodrigo iz Valensije

Atletiko Madrid je sezonu završio na trećem mjestu Primere, dok je u Ligi šampiona eliminisan od strane RB Lajpciga. Simeone i nije imao toliku uspješnu sezonu.

“Jorgandžije” ni u jednom trenutku nijesu djelovale kaokandidat za titulu pored Real Madrida i Barselone, a imali su skupocjene transfere poput Žoa Feliksa iz Benfike.

Napadačke cifre su poražavajuće, glavni strijelac je bio Morata sa svega 12 golova u prvenstvu. Ovo je najnefikasniji prvi strelac tima još od 1999. godine.

Dijego Kosta je postigao tek pet golova. Upravo je stariji Španac na izlaznim vratima, pominje se da je nekadašnji napadač Čelsija jedna od glavnih meta Benfike koja ne može do Kavanija.

Upravo je Kavani jedna od meta “jorgandžija”. Urugvajac je završio svoj mandat u PSŽ-u, sada je slobodan igrač, ali skupocjeni – mada bi odlaskom Koste Atletiko možda i mogao da podnese platu Matadora.

Pominju se još Arkadijuš Milik, Lakazet i Rodrigo iz Valensije.

Napadač Napolija je meta i Juventusa, problem predstavljaju i pregovori sa De Laurentisom koji će tražiti preko 40 miliona za svog napadača.

Formula za Lakazeta bi imala i razmjenu igrača. “Tobdžijama” bi bio ponuđen Lemar, ali Arteta bi radije sklopio posao koji bi uključivao Tomasa Partija.

Što se tiče Rodriga, Atletiko bi mogao da iskoristi lošu finansijsku situaciju u Valensiji koja je primorana da prodaje. Španac je od ranije bio na spisku “jorgandžija”, pratila ga je i Barselona, ali do odlaska sa “Mestalje” još nije došlo. Posle svih tih spekulacija Rodrigo je imao i slabiju sezonu, postigao je svega sedam golova na 34 utakmica, postojali su i problemi sa povredom.

Kao jeftinije alternative se pominju Luis Suarez iz Votforda koji je bio odličan u Saragosi na pozajmici i Čimi Avila kojeg je htela i Barselona prije ozbiljne povrede u januaru.

Jasno, prvo će se raditi na odlascima. Koštinih deset miliona eura po sezoni je ogroman teret za igrača koji nema mjesto ni u prvih jedanaest.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve