Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Sili: Evropske noći su uvijek posebne, neka Morača proguta još jednog giganta

Kucnuo je čas za još jedan spektakl u ''Morači'' – od 19 sati Budućnost će dočekati giganta sa Apenina Virtus, naš velikan želi još jedan prestižan skalp nakon što je prošle sedmice savladao Valensiju

Bilo da se zvao Knor, Kinder ili samo jednostavno Virtus kao sada, čuveno ”crno V” na dresu uvijek je nosilo poseban košarkaški šmek – uostalom kakav uvijek i imaju timovi iz Italije.

Kucnuo je čas za još jedan spektakl u ”Morači” – od 19 sati Budućnost će dočekati giganta sa Apenina Virtus, naš velikan želi još jedan prestižan skalp nakon što je prošle sedmice savladao Valensiju.

“U goste nam dolazi jedan od najuspješnijih timova Evrope, višestruki osvajač Evrolige i dom velikog broja igrača i trenera, koji su ispisivali stranice evropske i svjetske klupske i reprezentativne košarke”, na pravi način je veličinu današnjeg rivala opisao trener “plavih” Aleksandar Džikić.

Teo, Belineli, Vims, Harvi, Manion…

Čarobnjak Miloš Teodosić, kapiten Marko Belineli, super šuter Kajli Vims, Kevin Harvi, supertalentovani Niko Manion (stigao iz Golden Stejta) i mnogi drugi majstori predvodiće Virtus večeras, a ekipa iz Bolonje bila bi još mnogo jača da se na startu sezone nije povrijedio Ekpe Udo. A sa klupe komanduje veliki Serđo Skariolo.

– Njihovi potezi ove sezone prate jasnu ambiciju – povratak u Evroligu. Tim predvođen Teodosićem i Belinelijem ima i kvalitet i iskustvo i dubinu rostera da odgovori tim zahtjevima. Za nas je ovo prilika da damo sve od sebe, dodao je Džikić.

Slično razmišlja i Vladimir Micov, momak koji je ovog ljeta ”sletio” u Podgoricu nakon što je četiri godine igrao u Italiji za drugog velikana Armani.

– Igramo kod kuće i imamo šanse, znamo im određene slabosti. Nadam se da će ‘Morača’ biti popunjena, da će nam navijači pomoći da napravimo podvig. Na nama je da odigramo dobru utakmicu, da se borimo, da trčimo i da probamo da dobijemo, jasan je Micov.

Na višem nivou za lepršave i brze

Kao neko sa velikim istustvom iz ”palakanestra” Micov će biti ”desna ruka” Džikiću i pripremi utakmice.

– Radi se o ekipi koja je projektovana da osvoji Evrokup, a klub godinama ulaže novac da bi ušao u Evroligu. Virtus ima fenomenalne igrače, posebno na bekovskim pozicijama. Igraju brzo i lepršavo, dobro trče, visoki igrači prate taj ritam i pik-n-rol odbranu, dodao je Micov.

Kako protiv takvog tima – Di Džej Sili smatra da ”plavi” moraju da budu čak i iznad svojih mogućnosti.

– Očekujem da igramo sa većim intenzitetom i agresivnošću nego na prošlom meču, koji smo počeli sporo. Moramo da popravimo neke stvari, da budemo skoncentrisani, smatra američki košarkaš.

– Čeka nas težak protivnik, ali cijela grupa je takva. Svaka utakmica biće važna i teška. Virtus je veliki tim, moramo da budemo na višem nivou.

Evropske noći u ”Morači” su uvijek posebne – neka ova bude jedna od onih u njoj potonuti jedan od velikana.

GRUPA B

Večeras
18.00h Bursa – C. Olimpija
19.00h Budućnost Voli – Virtus
19.30h Ulm – Venecija
20.30h Valensija – Gran Kanarija

Sinoć
Burg – Promiteas 92:62

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve