Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Silesen: De Liht ima sve što je potrebno za Barsu

De Liht bio je ključni čovek u bajkovitoj sezoni za tim iz Amsterdama, a nakon briljantnih partija interesovanje za njega iskazali su upravo Barselona, ali i Juventus, Bajern, Liverpul, Mančester Junajted i Pari Sen Žermen

Mlada holandska superzvijezda Matijas de Liht nalazi se „na radaru“ mnogih evropskih giganata, a njegov saigrač iz holandske reprezentacije Džasper Silesen istakao je da 19-godišnji štoper ima kvalitet dovoljan za igru u Barseloni.

Foto: Alo.rs

De Liht bio je ključni čovek u bajkovitoj sezoni za tim iz Amsterdama, a nakon briljantnih partija interesovanje za njega iskazali su upravo Barselona, ali i Juventus, Bajern, Liverpul, Mančester Junajted i Pari Sen Žermen.

Silesen je prešao upravo iz Ajaksa u Barselonu pre tri godine i istakao je da njegov zemljak treba brižljivo da odluči o narednom koraku u karijeri.

„Sio sam sa njim kako bih razgovarao o svim opcijama, baš kao što sam to učinio i sa Frenkijem de Jongom. Poručio sam mu da je odluka na kraju njegova. Matijas je dobar momak i zna da donese pravu odluku. Ja ne mogu da odlučim u njegovo ime, to sam mu i objasnio. Mogu samo da mu opišem sve dobre stvari igranja u Barseloni i govorim o sjajnom osećaju koji igranje u takvom klubu nosi“, kazao je Silesen, golman Katalonaca, za španski Mundo Deportivo.

„On ima mnoge kvalitete, iako je veoma mlad – tek 19-godišnjak. Barseloni su potrebni fudbaleri na visokom nivou, a Matijas svakako ogovara tom opisu“, rekao je Silesen za De Lihta, koji će se u Barseloni, ukoliko je pojača, boriti za mjesto u timu sa Đerarom Pikeom, Samuelom Umtitijem i Klemenom Langleom.

Govorio je Silesen i o svojoj budućnosti na „Kamp Nouu“, na kojoj je uglavnom zamjena Andreu ter Štegenu.

„Trenutno ne znam šta će se događati. Nakon mečeva Lige nacija idem na odmor, pa ću posle videti šta će se dogoditi“, rekao je golman Barselone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve