Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Šet: Ne otpisujte Nadala za US open

Legendarni Španac, trenutno trećeplasirani na svjetskoj ATP listi i rekorder sa 22 gren slem titule, izgubio je na startu mastersa u Sinsinatiju od Hrvata Borne Ćorića u tri seta

Rafael Nadal i dalje je u najužem krugu favorita na US openu, upozorila je Barbara Šet, nekada proslavljena teniserka a sada analitičarka Eurosporta.

Legendarni Španac, trenutno trećeplasirani na svjetskoj ATP listi i rekorder sa 22 gren slem titule, izgubio je na startu mastersa u Sinsinatiju od Hrvata Borne Ćorića u tri seta. Nadal nema trijumf još od prve polovine juna i nastupa na Vimbldonu, koji je morao okončati zbog ozbiljne povrede mišića abdomena. Nije jasno da li je oporavak uspio u potpunosti. US open, posljednji od četiri gren slem turnira sezone, počinje za manje od dvije sedmice.

”Nikako ne otpisujte Nadala. Ne zaboravite da je to bio njegov prvi meč nakon povrede. Igrati meč na visokom takmičarskom nivou je uvijek drugačije od treninga. Morate biti takođe ekstremno oprezni kada su u pitanju povrede mišića abdomena. Uvijek je tu strah da se povreda obnovi. Iskustvo ovog meča će mu sigurno pomoći da bude bolji pred US open. Naravno da može biti opasan opet i konkurentan u Njujorku”, poručila je Njemica Šet.

Dobrim plasmanom na US openu Nadal bi imao realne šanse da preuzme vođstvo na planetarnoj ATP listi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve