Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Šest reprezentacija već zna grupe u kojima će biti na EP

Žrijeb grupne faze je na programu 30. novembra u Bukureštu s početkom u 13 sati. Evropsko prvenstvo će se igrati od 12. juna do 12. jula. Prvi meč će se igrati na stadionu Olimpiko u Rimu. Domaćin polufinalnih susreta i finala biće London i stadion Vembli

Poznato je 16 reprezentacija koje će učestvovati na Evropskom fudbalskom šampionatu, a imena još osam saznaćemo nakon posljednjeg kola kvalifikacija, ali i baraža koji se igra u martu.

Foto: Twitter

EURO 2020 će biti održan u 12 različitih evropskih gradova zbog čega zemlje domaćini biti automatski postavljene u određene grupe.

Zbog tog pravila šest od 16 reprezentacija koje su se plasirale na završnu smotru najboljih evropskih selekcija već znaju u koje grupe će biti smještene. To izgleda ovako:

Grupa A: Italija
Grupa B: Rusija
Grupa C: Holandija
Grupa D: Engleska
Grupa E: Španija
Grupa F: Njemačka

Ovo znači da će navedene selekcije na domaćem terenu odigrati najmanje dvije utakmice, a možda i tri ukoliko u istoj grupi ne budu s nekim drugim domaćom selekcijom.

UEFA je već ranije uparila domaćine. Parovi su sljedeći: grupa A: Italija – Azerbejdžan, grupa B Rusija – Danska, grupa C Holandija – Rumunija, gruba D Engleska – Škotska, grupa E Španija – Irska i grupa F Njemačka – Mađarska.

Ukoliko bi se desilo da se na EURO pored Njemačke plasira i Mađarska onda bi se žrijebom odlučilo koja od ove dvije selekcije bi bila domaćin njihovog međusobnog duela grupne faze.

Žrijeb grupne faze je na programu 30. novembra u Bukureštu s početkom u 13 sati. Evropsko prvenstvo će se igrati od 12. juna do 12. jula. Prvi meč će se igrati na stadionu Olimpiko u Rimu. Domaćin polufinalnih susreta i finala biće London i stadion Vembli.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve