Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Serija A: Juventus bez pobjede u Firenci, Inter sa obje ruke zagrlio Skudeto

Plasman u Ligu šampiona je ozbiljno ugrožen i lako bi se moglo desiti da ''bjankonere'' ne gledamo u društvu najboljih evropskih klubova

Torinski Juventus remizirao je danas na gostovanju kod Fiorentine (1:1) i tim Andree Pirla će do kraja sezone voditi ogromnu bitku za plasman u Ligu šampiona.

Fiorentina je dobro ušla u meč. Pulgar je pogodio stativu, a borbena igra Violama se isplatila u 29. minuti kada su stigli vodstva.

Adrijen Rabio je igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija Davide Masa pokazuje na bijelu tačku, a prekrasnom panenkom Dušan Vlahović pogađa za 1:0.

Do kraja prvog dijela Juventus ima veliku šansu preko Remzija, ali iz dobre pozicije Velšanin loptu šalje pored gola i na odmor se odlazi vodstvom domaćih od 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Juventus poravnava. Prekrasno je zabio Alvaro Morata za 1:1.

U ostatku meča oba tima su imala svoje šanse da dođu do gola. Međutim, mreže su mirovale i ostalo je 1:1, te sa ovim bodom ”stara dama” ne može biti nikako zadovoljna.

Plasman u Ligu šampiona je ozbiljno ugrožen i lako bi se moglo desiti da ”bjankonere” ne gledamo u društvu najboljih evropskih klubova.

Ekipa Intera savladala je na Đuzepe Meaci ekipu Verone sa 1:0 i već im se može čestitati na tituli šampiona.

Jedini gol na meču postigao je Mateo Darmijan u 76. minuti susreta, pa je Inter već sa obje ruke zagrlio trofej prvaka.

Seria A, 33. kolo:

Fiorentina – Juventus 1:1
Inter – Verona 1:0

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve