Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Senzacija u Nikšiću, fudbaleri Budućnosti na pet bodova prednosti

Fudbaleri Budućnosti hitaju ka novoj šampionskoj titulu, pošto su danas  prvi put ove sezone pobijedili su Iskru, iz četvrtog pokušaja, i odmakli pet bodova Sutjesci koja na svom stadionu večeras poražena od Jedinstva sa 4:3.

 

Fudbaleri Budućnosti hitaju ka novoj šampionskoj titulu, pošto su danas  prvi put ove sezone pobijedili su Iskru, iz četvrtog pokušaja, i odmakli pet bodova Sutjesci koja na svom stadionu večeras poražena od Jedinstva sa 4:3.

Senzaciju su priredili Bjelopoljci koji su škirali Sutjesku kraj Bistrice i meč riješili u svoju korist i na taj način pomogli fudbalerima Budućnosti.

Jedinstvo je pobijedilo Golovima Žarka Koraća u 18 i 74. minutu, Amira Muzurovića u 14. i Orhana Hajrovića u 81. minutu. Sutjeska je samo uspjevala dva puta da smanji prednost gostiju na 2:1 i 3:2, golovima Tajrona Konrada u 28. i 76. minutu, a konačan rezultat postavio je Mohamed Fahd u 94. minutu.

Budućnost je potpuno zaslužila trijumf koji je ostvaren pogocima igrača s klupe, možda ne tako ubjedljiv (3:0) kao što govori rezultat, pogotovo jer su imali mnogo sreće kod prvog pogotka.

Budućnost nije uradila ništa u prvom poluvremenu – imala je veći posjed lopte, bez ijedne konkretne šanse, a njen rival nije mnogo pokušavao da uradi nešto ka naprijed.

Ipak, mogao je da povede prije odmora jer se nakon ubacivanja Andreja Pupovića u dobroj poziciji našao Miloš Kalezić, ali je vezista Iskre glavom šutirao preslabo, pravo do Miloša Dragojevića.

“Plavi” su kao ekipa s više kvaliteta morali nešto da promijene u nastavku i zaigrali su brže, preciznije, u krajnjem – opasnije. Prva velika šansa za vođstvo ukazala im se u 58. minutu, pomalo iznenada, kada je Zoran Petrović odigrao za Balšu Sekulića, bivši napadač Iskre izašao sam na Marka Kordića i bio neprecizan. Tačnije, golman gostiju odlično je odbranio.

Tada je trener domaćih Miodrag Džudović napravio dvije izmjene, ubacio Filipa Kneževića i Vasilija Adžića umjesto Petra Grbića i Marka Pavlovskog, uspio time da zadrži visok ritam igre, ali nedostajalo je ono ključno – završni pas i realizacija.

Petrović je u 64. poslije ubacivanja s desne strane šutirao glavom pored stative, da bi četiri minuta kasnije Uroš Ignjatović oprobao šut iz daljine – Kordić je bio na mjestu i ,,izboksovao“ loptu u bezbjednu zonu.

Kad nije mogla svojom, Budućnost je povela zaslugom golmana Iskre. Knežević je uputio lopte blizu gol linije, Kordić loše procijenio njen let, pa se od stative odbila iza njegovih leđa. Bizarno, motivišuće za ,,plave“ i deprimirujuće za ,,crveno-bijele“.

Bilo je to jasno tri minuta kasnije kada je Knežević lansirao Vasilija Adžića u zicer situaciju, a rezervista ,,plavih“ pogodio (moguće da je prethodio ofsajd), a potvrđeno u 90. nakon što je još jedan rezervista, Marko Mrvaljević, pogodio za 3:0. Asistent je bio Adžić.

Tabela nakon 28. kola: Budućnost 55 (utakmica manje), Sutjeska 50, Arsenal 39, Petrovac 38, Dečić, Jedinstvo po 36, Mornar 32, Jezero 30, Rudar 27, Iskra 26.

ĐŠPOIU

Rezultati98

Rudar – Jezero 0:0

Dečić – Mornar 1:1

Milan Vušurović 12 – Aleksandar Vujačić 65.

Petrovac – Arsenal Tivat 0:3

Anđelo Rudović 68, Ivan Bulatović 78, Boris Došljak 85.

Budućnost – Iskra 3:0

Filip Knežević 85, Vasilije Adžić 88, Marko Mrvaljević 90+1

Sutjeska – Jedinstvo Franca 3:4

Tajron Konrad 28, 76, Mohamed Fahd 90+4 – Amir Muzurović 14, Žarko Korać 18, 74, Orhan Hajrović 81

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve