Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Seniorke počele pripreme za SP u rukometu: Dobra energija daje nadu

Reprezentacija će u Podgorici trenirati do četvrtka, kada putuje za Švedsku, gdje će protiv domaće selekcije u petak i nedjelju odigrati kontrolne mečeve pred put u Španiju

Lavice su počele pripreme za Svjetsko prvenstvo u Španiji – izabranice Bojane Popović odradile su prvi trening pred novi izazov koji ih od 3. decembra očekuje od meča sa Slovenijom ( igraće u grupi još sa Angolom i Francuskom).

Na prvom treningu bilo je 17 djevojaka koje će konkurisati za mjesto u timu, a ekipa će se kompletirati sjutra nakon što se priključe kapitenka Jovanka Radičević i golmanka Ljubica Nenezić.

Selektorka Popović suočena je sa brojnim problemima, jer ne može da računa na nekoliko veoma važnih igračica koje su bile nosioci igre u prethodnim godinama i akcijama, ali je atmosfera u timu na visokom nivou, a očekivanja da će „lavice“ spremno dočekati šesto učešće na prvenstvima svijeta.

 

Reprezentacija će u Podgorici trenirati do četvrtka, kada putuje za Švedsku, gdje će protiv domaće selekcije u petak i nedjelju odigrati kontrolne mečeve pred put u Španiju.

– Presrećna sam što sam ponovo u reprezentaciji, nakon dobrih izdanja u dresu Tulona u dosadašnjem dijelu sezone. I zdravlje me poslužilo ove sezone, a dobrim igrama sam zavrijedila pažnju selektorke Popović i drago mi je zbog toga. Ne treba da imamo prevelika očekivanja zbog činjenice da nijesmo kompletne usljed povreda ili izostanaka nekih igračica koje su važne u rotaciji. Treba da budemo smirene, da sve ovo shvatimo kao izazov i da uživamo na terenu. Grupa nije nimalo jednostavna, igramo protiv ozbiljnih ekipa i kvalitetno ćemo se pripremiti za svaku utakmicu u Granoljersu kazala je desni bek Đurđina Malović, koja je 2017. godine na SP u Njemačkoj bila u sastavu za neko veliko takmičenje.

Bojana je okupila mnoga nova lica, vratila je neke skoro otpisane, a od iskusnijih po stažu i godinama tu su kapitenka Radičevć i golmanka Marina Rajčić.

 

– S nestrpljenjem smo očekivale ovo okupljanje, da gradimo nešto novo. Imamo dvije provjere protiv Švedske uoči prvenstva, djevojke iz Budućnosti dolaze na okupljanje poslije prve pobjede u Ligi šampiona i vjerujem da će na prvenstvu sve to da izgleda kako treba. Jedva čekam Svjetsko prvenstvo na kojem treba da pokažemo da smo nešto naučile i da na nas može da se računa u narednom periodu. Došlo je vrijeme za određene promjene u sastavu i da priliku dobiju neke nove igračice. Mislim da će sve to dobro da ispadne i da ćemo u Španiji da dobijemo neke nove djevojke, što će proširiti rotaciju za neka naredna okupljanja – ispričala je Rajčić.

Veliku ulogu sa gola nosiće djevojka koja je učestvovala u osvajanju medalja za seniorski i juniorski tim.

– Neobično mi je što sam uz Jovanku sada najiskusnija u timu, to je značajnija uloga za mene nego što je bio slučaj do sada. Ipak, ponavljam da je došlo vrijeme da neke nove igračice iznesu veći teret nego ranije.

 

Članica Kastamona kaže da je cilj na SP napredak iz utakmce u utakmicu.

– Težimo tome da dobijemo što veći broj mečeva na Svjetskom prvenstvu, ali treba da gradimo našu igru i da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Bile bi srećne ukoliko prođemo grupu, ali moramo da budemo na zemlji i svjesni da igram protiv timova koji imaju veću rotaciju od nas. Francuska je veoma jaka, protiv Angole smo igrale mnogo puta i znamo da su neobična ekipa, moramo se ozbiljno pripremiti za njih ako želimo nešto da napravimo.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve