Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

SELTIKSI ODBIJAJU DA UMRU Boston smanjio protiv Majamija 3:2 (VIDEO)

Pet minuta bilo je potrebno domaćinu da ode na dvocifrenu prednost i Majami do kraja nije uspio da spusti razliku ispod deset.

Nakon što su napravili brejk na Floridi, Boston Seltiksi su sinoć slavili i pred svojim navijačima u TD Gardenu – 110:97. Rezultat je sada 3:2 u pobjedama za Majami, a ekipa Erika Spolstre treću ‘meč loptu’ ima ponovo kod kuće i to u noći između subote i nedelje.

Boston je sinoć pružio daleko najbolju partiju u finalnoj seriji Istoka, dok je Majami potpuno podbacio. Gosti su samo u dva navrata prve četvrtine imali egal. I to 2:2 i 4:4. Njihova noćna mora započela je serijom 17:2. Tako su Seltiksi već u prvoj dionici imali ogromnih 16 razlike – 23:7.

Pet minuta bilo je potrebno domaćinu da ode na dvocifrenu prednost i Majami do kraja nije uspio da spusti razliku ispod deset.

U finišu prvog poluvremena razlika je išla na +20 (61:41), a onda su na startu četvrte četvrtine imali i rekordnih 96:72. Sve nakon toga bilo je rutinsko odrađivanje posla od strane sedamnaestrostrukih šampiona.

Prva petorka Hita imala je užasno veče. Tome je u dobroj mjeri doprinela povreda startnog pleja Gejba Vinsenta, ali slaba je to utjeha. Bem Adebajo ubacio je 16, a Džimi Batler 14 poena. Svi ostali ispod proseka – Kevin Lav šest, Kajl Lauri pet, Maks Strus tri poena.

Od njih petorice samo dvije ubačene trojke za cijeli meč?!

Situaciju su donekle izvukli rezervisti (Robinson 18, Hajsmit 15 i Martin 14), međutim to je bilo dovoljno tek da poraz ne bude katastrofalan.

Za razliku od Hita, startna petorka Bostona odradila je najveći dio posla. Njih četvorica ubacila su 20+ koševa. Derik Vajt 24, Markus Smart 23, Džejson Tejtum i Džejlen Braun po 21. Tejtumu su nedostajala dva skoka za tripl-dabl. Podijelio je 11 asistencija…

I dok gosti nisu mogli da ubace ništa sa distance, starteri Seltiksa pogodili su čak 14 trojki. Posebno se istakao Vajt sa 6/8. A nije loš bio ni Markus Smart – 4/6.

Domaćin je od igrača sa klupe imao svega 15 poena…

Podsjetimo, Denver će u velikom finalu imati prednost domaćeg terena ukoliko mu rival bude Majami. U suprotnom, Jokićev tim nema prednost u odnosu na Boston, jer su Seltiksi imali bolji učinak u ligaškom dijelu šampionata.

Konačno, finalisti u borbi za prsten biće poznati najkasnije 30. maja. Za tada je zakazana majstorica. Sve to pod pretpostavkom da Seltiksi prirede još jedan brejk za dva dana i izjednače na 3:3.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve