Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sekulović: Treba mi lakši meč nakon pauze, zato izazivam Vasa Bakočevića

Milovan Sekulović oduševio je prije dvije i po godine u Podgorici u profi meču na trgu, kada je pospremio Beku Mukilišvilija iz Gruzije

Mladi crnogorski bokser Milovan Sekulović sjajnim nastupima u amaterskom boksu izrastao je u najveću nadu sa ovih prostora, rano dobio šansu da se oproba u profi ringu, gdje je pokazao da je nevjerovatan talenat i biser koji tek treba da zablista.

Milovan Sekulović oduševio je prije dvije i po godine u Podgorici u profi meču na trgu, kada je ”pospremio” Beku Mukilišvilija iz Gruzije.

Momak koji je 2016. godine osvojio je bronzanu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope, a dvije godine kasnije je brutalno pokraden u borbi za medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji, između amaterskih mečeva i međunarodnih turnira i profesionalnog ringa, Sekulović se u dogovoru sa svojim trenerom Draganom Đuričković sa kojim sarađuje u Bokserskom klubu Podgorica, odlučio da se oproba u profi ringu.

Iako mlad ima već skor 5-0.

Ali, od nastupa za BK Podgoricu u Regionalnoj ligi i meča sa Vardarom 3. jula, Sekulović nije imao mečeve. Povrede i zdravstveni problemi uticali su da je Sekulović neočekivano napravi pauzu, a samim tim i od profi boksa.

– Imao sam problema sa povredom, onda je uslijedio povratak, međutim baš kada sam vjerovao u povratak u ring stigla je korona i zdravstveni problemi. Sve to uticalo je da budem duže vrijeme bez mečeva i svjestan sam da ni sada nijesam u najboljoj formi. Ali, uveliko se spremam i sa velikim motivom očekujem da opet uđem u ring – kaže Sekulović.

Sekulović je u profi ringu ostvario pet pobeda, svih pet je ostvario prekidom. Uz odlične reference koje ima iz amaterskog ringa već se spominje i borba za titulu profesionalnog prvaka svijeta u konkurenciji boraca do 23 godine.

-Svjestan sam da sam još mlad, ali i da sam do sada svih uspjeha stigao velikim radom i odricanjima. Tim putem planiram da idem i dalje. Titula prvaka svijeta je nešto posebno. Treba mi meč za povratak, zatim bi trebalo da uslijedi revija gdje bih mogao da se dodatno spremim za napad na titulu – kaže Sekulović.

Svjestan da je bez profi meča već gotovo dvije godine, Sekulović sada želi da odradi meč koji bi označio njegov povratak, a ističe da ima posebnu želju koga bi izazvao za rivala.

– Pratim boks i sva dešavanja u borilčakim sportovima. Nije mi jasno kada neki borci izazivaju veliku pažnju, a to rezultatima realno i ne zaslužuju, jer često njihovi mečevi jako kratko traju. Tu mislim na Vasa Bakočevića, sa kojih bih volio da radim meč. Ne znam da li će prihvatiti, ali to bi mi bilo idealna prilika da sa jednim takvim borcem imam lagan meč da se vratim u ring – sa puno optimizma istakao je Sekulović i poslao jasnu poruku Bakočeviću.

Milovan Sekulović neće moći za predstojeće reprezentativne akcije da bude na raspolaganju selektoru Nikoli Ružiću, ali ističe da je nastup pod crnogorskim grbom za njega posebna privilegija.

– Znam da još nijesam u pravoj formi i onda ne želim da se meni dešava ovo što sam pominjao da izlazim nespreman i da se valjam po ringu. Nastup pod crnogorskom zastavom je privilegija i čast i svakako da ću se uvijek odazvati pozivu selektora, sa uvjerenjem da mogu dosta doprinijeti.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve