Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Sekretarijat za sport i kulturu: U razvoj sporta u Podgorici za dvije godine uloženo više od 10 miliona eura

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, Antić je istakao je da je podgorička uprava u saradnji sa privrednim društvima u proteklom periodu posebnu pažnju posvetila izgradnji nove, ali i obnovi postojeće sportske infrastrukture namijenjene prvenstveno rekreativcima, dodajući da je tokom protekle godine obnovljen i izgrađen značajan broj sportskih poligona

U sportsku infrastrukturu i razvoj sporta u Podgorici u protekle dvije godine uloženo je više od 10 miliona eura, saopšteno je na konferenciji na kojoj su pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada Miloš Antić i direktor preduzeća Sportski objekti Vojislav Marković predstavili učinke gradske uprave u toj oblasti.

Marković i Antić, Foto: Printscreen/Youtube

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, Antić je istakao je da je podgorička uprava u saradnji sa privrednim društvima u proteklom periodu posebnu pažnju posvetila izgradnji nove, ali i obnovi postojeće sportske infrastrukture namijenjene prvenstveno rekreativcima, dodajući da je tokom protekle godine obnovljen i izgrađen značajan broj sportskih poligona.

“Posebno bih istakao da smo kroz saradnju sa Ministarstvom sporta i mladih rekonstruisali šest sportskih poligona, a da ćemo u narednom periodu rekonstruisati još dva, na kojima će biti postavljena specijalna podloga kako bi se rekreativcima stvorili dodatni uslovi za trening i rekreaciju. U saradnji sa Odbojkaškim savezom Crne Gore, tokom iduće sedmice biće otvoren mini odbojkaški teren na prostoru SC Morača, a zasijaće podgorički Vembli sa posebnom podlogom. Ukupno ulaganje Glavnog grada i privrednih društava kada je u u pitanju sportsko-rekreativni segment, samo za ovu godinu iznosi oko 300 hiljada eura”, naglasio je Antić.

On se zahvalio partnerima Glavnog grada, posebno Fudbalskom savezu Crne Gore koji je za nekoliko terena donirao travnatu podlogu, zatim Odbojkaškom savezu i Ministarstvu sporta i mladih na podršci u realizaciji navedenih projekata.

“Prostor oko SC Morača planiran je da bude jedan multifunkcionalni prostor, odnosno mali olimpijski park sa odličnim uslovima za stvaranje sportista i rekreativaca, jer su upravo na tom mjestu decenijama unazad izrastali vrhunski podgorički profesionalni sportisti. Privode se kraju i radovi na rekonstrukciji Stadiona malih sportova za koji je veliki dio Podgoričana posebno emotivno vezan i to kultno mjesto će ponovo oživjeti uz razne manifestacije koje planira da organizuje Sekretarijat za kulturu i sport”, zaključio je Antić.

Direktor Sporskih objekata Vojislav Marković naglasio je da je sportska infrastruktura u Podgorici značajno unaprijeđena, o čemu posebno svjedoče moderni novosagrađeni sportski objekti.

“Samo u posljednje dvije godine u unapređenje sportske infrastrukture u našem gradu uloženo je preko 10 miliona eura sredstvima Glavnog grada, ugovorima o javno privatnom partnerstvu i donacijama društveno odgovornih subjekata”, istakao je Marković.

On je u tom dijelu naveo rekonstrukciju Male sale SC Morača i njeno pretvaranje u multifunkcionalnu dvoranu koju je Glavni grad realizovao u partnerstvu sa Košarkaškim savezom Crne Gore na bazi ugovora o javno privatnom partnerstvu, zatim adaptaciju velike dvorane SC Morača uz učešće Glavnog grada i donaciju koje je obezbijedio KK Budućnost, čime je povećan njen kapacitet na 6.200 sjedišta što je omogućilo odigravanje utakmica Eurolige i stvorilo pretpostavke za održavanje prestižnih sportskih manifestacija.

“Natkrivanje vaterpolo bazena je takođe projekat koji služi na ponos Glavnom gradu jer smo na taj način dobili moderan zatvoreni bazen koji je omogućio unapređenje i razvoj plivačkih sportova i koji je stvorio pretpostavke za formiranje VPK Budućnost, ali i odigravanje takmičarskih mečeva i pripreme naše vaterpolo reprezentacije u glavnom gradu”, istakao je Marković.

On se, takođe, osvrnuo i na rekonstrukciju Stadiona malih sportova koji će, kako je kazao, uskoro postati moderan sportski sadržaj sa dva terena- za fudbal i košarku, i adaptaciju kultnog igrališta u Njegoševom parku na kojem su ponikle neke od najvećih zvijezda crnogorske košarke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve