Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sejbot Vild teniska senzacija dana na Rolan Garosu

Vild je nakon četiri sata i 15 minuta igre pobijedio Medvedeva sa 7:6 (5), 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:4 i poslao kući tenisera koji je ove godine osvojio pet turnira.

Potpuni teniski anonimus Brazilac Sejbot Vild eliminisao je već u prvom kolu Rolan Garosa drugog nosioca Rusa Danila Medvedeva i tako napravio jednu od najvećih senzacija u istoriji Grend slem turnira.

Vild je nakon četiri sata i 15 minuta igre pobijedio Medvedeva sa 7:6 (5), 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:4 i poslao kući tenisera koji je ove godine osvojio pet turnira.

Medvedev je ove godine igrao sjajno, nedavno je trijumfovao i na Mastersu u Rimu, a mogao je osvajanjem Rolan Garosa i da se vrati na prvo mjesto ATP liste, ali je, ipak, peti put u karijeri učešće na pariškoj šljaci završio već u prvom kolu.

Sejbot Vajld ima 23 godine, trenutno je 172. teniser svijeta, a najbolji plasman je imao u septembru 2020. kada je bio 106. na ATP listi.

Nakon prolaska kroz kvalifikacije i najveće pobjede u karijeri protiv Medvedeva Vild je već obezbijedio značajan skok na ATP listi. Za sada je u Parizu zaradio već 68 rejting poena i u najgorem slučaju po završetku turnira biće na 140 mjestu.

Četvrta teniserka svijeta Elena Ribakina se plasirala u drugo kolo Rolan Garosa – Kazahstanka je u dva seta savladala Čehinju Brendu Fruhvirtovu sa 6:4, 6:2.

Ribakina je pobjede nad 146. igračicom na WTA listi stigla poslije sat i 22 minuta igre, a naredna rivalka joj je još jedna Čehinja Linda Noskova kojoj je danas meč predala naša teniserka Danka Kovinić.

Barbora Krejčikova je nastup završila već u prvoj rundi – eliminisala je u duelu sa Ukrajinkom Lesijom Curenko sa 6:2, 6:4.

Curenko će u narednom kolu igrati protiv Amerikanke Loren Dejvis.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve