Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović pred veliki derbi: Utakmica protiv Crvene zvezde je kao finale

Kapiten “plavih” Suad Šehović odlično zna i važnost i specifičnost ovakvog meča. Iza njega je iskustvo brojnih derbija; od ljeta 2013. godine od kada nastupa za Budućnost odigrano je čak 25 mečeva ABA lige protiv Zvezde, uz jedan u finalu Super kupa ABA

Posljednji meč kalendarske godine, praznični spektakl ABA lige u ponedjeljak u Morači, za Budućnost i za Crvenu zvezdu nosi veliki značaj i ulog. I jedni i drugi gledaju ka plej-ofu.

Šehović, Foto: KK Budućnost

Kapiten “plavih” Suad Šehović odlično zna i važnost i specifičnost ovakvog meča. Iza njega je iskustvo brojnih derbija; od ljeta 2013. godine od kada nastupa za Budućnost odigrano je čak 25 mečeva ABA lige protiv Zvezde, uz jedan u finalu Super kupa ABA.

Naš šampion dočekuje derbi u specifičnoj situaciji, sa tri poraza zaredom u svim takmičenjima. Podgoričani dijele vrh sa Partizanom i Cedevita Olimpijom i imaju namjeru da zadrže prvo mjesto.

“Poslije poraza u Zadru smo uspjeli da se osvježimo. Blagi pad forme oslikao se u tri vezana poraza, želimo prije svega da podignemo formu, da dobro treniramo i vjerujem spremno dočekamo derbi u ponedjeljak”, rekao je Šehović.

Po riječima Bjelopoljca, jasno je što mora bolje u odnosu na poraze od FMP-a, Oldenburga i Zadra.

“Moraćemo u derbiju prije svega na boljem nivou odigrati odbranu. U prethodnom porazima smo bili uglavnom napadački dobri, ali smo sve to poništili lošijom odbranom, što će u ovoj utakmici morati da bude na većem nivou. Imamo još dva treninga da te detalje u igri ispravimo, da ono što nije valjalo u prethodna tri meča popravimo. Da na najvišem nivou dočekamo meč u ponedjeljak veče”, dodao je Šehović.

Pristup u radu na treninzima je jasan. U redovima našeg šampiona vlada uvjerenje da su prije svega zbog svojih grešaka došli u situaciju da se suoče sa tri poraza zaredom.

“Prije svega i više gledamo ‘u naše dvorište’. Gledamo da mi podignemo igru, kako da mi budemo pravi. Kada igramo na našem najvišem nivou odbrambeno i napadački, mislim da svakog možemo pobijediti”, dodao je Suad.

Šehović je rekao da je Zvezda umnogome drugačiji tim u odnosu na onaj koji je savladan 13. oktobra u Beogradu.

“Zvezda pravi oscilacije u igri, ali vezala je dvije evroligaške pobjede, a pojačala se na poziciji centra i beka. Očekujemo jednu novu ekipu, sa druge strane, njihov novi igrač Panter nije ni igrao u Rusiji protiv Zenita u trijumfu u petak”, kazao je Suad.

Jasno je ko su ključne opcije u igri rivala…

“Želja je da zaustavimo dobre role njihovih ključnih igrača iz prethodnih utakmica, Lorenco Braun i Bili Beron su igrali izuzetno. Dosta posla je pred nama, ali to je čar ovog posla, pred svaki velik derbi. Pritisak naravno postoji, ali pokušaćemo da ga pretvorimo u onaj pozitivni na terenu”, dodao je Šehović.

Konačno, Suad Šehović objasnio je i koliko je ovaj meč bitan za konačan plasman timova na tabeli, pred plej-of. Trenutno, “plavi” imaju dva trijumfa više od Zvezde. U slučaju pobjede Podgoričana, Mijovićev tim će gotovo izvjesno završiti ispred evroligaša pred polufinalnu seriju, računajući i bolji međusobni skor u odnosu na rivala.

“Sigurno da bi ova pobjeda uvećala i uljepšala onu pobjedu koju smo ostvarili u Beogradu u oktobru. U slučaju poraza poništili bi to, ostala bi borba iz meča u meč za plej-of. Utakmica je kao finale, pobjeda bi vjerovatno značila i bolji plasman pred plej-of. Znamo i koliko znači prednost domaćeg terena u plej-of seriji. Uradićemo sve da u sljedećim mečevima, prvo u derbiju pa u narednim utakmicama, pozicija na tabeli bude što bolja”, zaključio je Suad Šehović.

Budućnost je imala cijelu sedmicu za rad i pripremu derbija, dok je rival igrao u petak dramatičan evroligaški meč protiv Zenita u Sankt Peterburgu. Odmor i dodatno vrijeme za pripremu su važni za našeg šampiona. Uvjerenje je svih u ekipi, da će derbi u ponedjeljak veče dočekati spremni.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve