Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović pred derbi sa Partizanom: Beograđani su se podigli nakon smjene trenera

Bek-krilo Barana zbog problema sa povredom nije mogao pomoći reprezentaciji Crne Gore u prethodna dva meča sa Njemačkom i Velikom Britanijom. Njegova raznovrsnost u igri, sposobnost da igra kao atipično visok organizator, kvalitet u odbrani i atletske karakteristike pružaju i nacionalnom timu i Mornaru drugačiju dimenziju

Period bez mečeva tokom FIBA “prozora” prijao je Seadu Šehoviću da zaliječi povredu i spreman dočeka važan derbi za Mornar, protiv Partizana u subotu (19.00) u Baru.

Šehović, Foto: KK Mornar

Bek-krilo Barana zbog problema sa povredom nije mogao pomoći reprezentaciji Crne Gore u prethodna dva meča sa Njemačkom i Velikom Britanijom. Njegova raznovrsnost u igri, sposobnost da igra kao atipično visok organizator, kvalitet u odbrani i atletske karakteristike pružaju i nacionalnom timu i Mornaru drugačiju dimenziju.

Sead će biti izuzetno važan za Mornar posebno u meču protiv Partizana, atletski dominantne ekipe koja je u usponu forme.

“Očekuje nas težak meč. Partizan se digao nakon rezultatske krize. Poslije smjene trenera, uslijedila je reakcija, ostvario je nekoliko pobjeda u nizu u ABA ligi i Evrokupu. Njegovi košarkaši igraju bolje, dobro djeluju na terenu, i moraćemo da damo sve od sebe da zabilježimo pobjedu”, upozorio je Šehović.

Mornar, sa druge strane, ima priliku da pobjedom ovog vikenda dođe do drugog mjesta u regionalnom takmičenju, u važnoj fazi kada se primiče polusezona. Nakon teškog i traumatičnog perioda kada se tim suočio sa korona virusom, može se podvući crta i govoriti o iskazanom kvalitetu.

“Mi smo u seriji dobrih rezultata u ABA ligi, imamo šansi za drugi krug u Evrokupu, pa sa prilično optimizma dočekujemo ovu utakmicu. Istina, nedostajala su četvorica igrača proteklih dana na treninzima”, dodao je Sead.

Pred duel sa Partizanom Barani se pripremaju za težak meč do kraja, što iziskuje posebnu angažovanost.

“U svakom slučaju, biće to zanimljiva, neizvjesna utakmica do kraja, kao gotovo sve koje su u ABA ligi odigrale naše ekipe. Šteta je što neće biti publike, jer bi to onda bio istinski praznik košarke. Ali moramo biti svi disciplinovani i strpljivi dok ne prođe korona virus”, zaključio je Šehović.

Sead odlično koristi minutažu ove sezone, u Evrokupu na osam mečeva za manje od 16 minuta u prosjeku bilježi 5,9 poena, 2,4 skoka i 1,4 asistencije u prosjeku.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve