Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Nema više popravnog

Nakon beogradskih 0:2 u seriji, izabranicima Dejana Milojevića jedina je šansa da na treći meč, koji se igra u subotu veče u ''Morači'' (20.30 sati), gledaju kao da je jedini u finalu, kao da poslije toga nema više ništa

Za košarkaše Budućnosti bi bilo pogubno da sada ne veruju u preokret u finalnoj seriji, ili da, pak, previše razmišljaju o tome da li mogu da stignu do majstorice u Beogradu (28. maja) i šanse da se domognu titule.

Nakon beogradskih 0:2 u seriji, izabranicima Dejana Milojevića jedina je šansa da na treći meč, koji se igra u subotu veče u ”Morači” (20.30 sati), gledaju kao da je jedini u finalu, kao da poslije toga nema više ništa.

Samo tako, uz konstantniju igru nego u dvorani ”Aleksandar Nikolić”, Podgoričani mogu do trijumfa kojim bi produžili seriju i povratili poljuljano samopouzdanje.

– Nijesmo uspjeli da napravimo željeni brejk po koji smo otišli u Beograd, a u obje utakmice smo imali šansu, pogotovo u drugoj, kada smo na pet minuta prije kraja imali “plus sedam. Najvažnije je da poslije ta dva poraza, prvo ostvarimo pobjedu u trećem meču, a onda dobijemo i četvrtu i vratimo se na majsto ricu u Beograd, ističe kapiten Budućnosti Suad Šehović.

Budućnost je prva dva meča odigrala sa velikim oscilacijama, od očaja do sjaja, pa opet do očaja, zbog čega je i na kraju izgubila oba meča na sličan način (82:78, 85:79).  Zvezda je do vođstva od 2:0 došla bez dva povrijeđena igrača, Korija Voldena i Marka Jagodića-Kuridže, igrajući veoma agresivno i borbeno u oba pravca, sa čime Budućnost nije uspjela da se izbori u najvećem dijelu oba meča. U trećoj utakmici priča za domaće mora da bude drugačija, Budućnosti mora da bude ta koja diktira tempo utakmice, da bude agresivnija.

– Moramo da ispravimo greške koje smo pravili, prije svega prazne minute koje smo imali u oba meča u Beogradu, gdje smo dozvolili protivniku da ode na 15 i 20 razlike. Nakon toga smo se i fizički i mentalno mnogo više trošili da to stignemo. U trećem meču moramo biti bazirani na tome da ne dozvolimo protivniku da se odlijepi, već da potpuna kontrola utakmice bude u našim rukama, dodaje Suad Šehović.

Budućnost je u ligaškom dijelu ABA lige oba puta porazila Crvenu zvezdu, pokazala je da ima recept za igru Beograđana, posebno u martovskom duelu u ”Morači”, kada se poigravala sa ”crveno-bijelima” (85:65). Plej-of je, međutim, druga priča, pokazala su to i prva dva duela.

– Neće biti nimalo lako, Zvezda dolazi sa 2:0 i biće sigurno rasterećenija od nas. Ali igramo na domaćem terenu, moramo da odigrati bolje nego u prethodna dva meča. Siguran sam možemo, i da ono što smo igrali u Beogradu nije bilo 50-60 odsto naših mogućnosti. Očekujem da se dobro pripremimo psihički i fizički, da ispravimo stvari koje nisu bile dobre, i da nastavimo da stvarima koje su bile zadovoljavajuće. Očekujem još jednu tešku utakmicu, protiv odličnog protivnika, ali dosta toga zavisi od nas. Ako mi budemo pravi, mislim da ćemo doći do pobjede, zaključio je Šehović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve