Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Kad u odbrani sve funkcioniše, lakše je igrati i napad

Sa dvije pobjede protiv Mornara u polufinalu, Podgoričani su preskočili prvu od dvije prepreke na putu do titule u regionalnom takmičenju

Košarkaši Budućnosti su najavili da će odbranom doći do finala plej-ofa ABA lige, to su i uradili.

Sa dvije pobjede protiv Mornara u polufinalu, Podgoričani su preskočili prvu od dvije prepreke na putu do titule u regionalnom takmičenju…

– Teško je igrati protiv Mornara napadačku košarku i onoga što oni najbolje rade, a to je taj ”run and gun”, tako da smo morali da budemo na visokom nivou u oba smjera, a prvenstveno u odbrani. A kad u odbrani sve funkcioniše, onda je lakše igrati i napad. U obje utakmice, osim u nekoliko minuta prve i druge utakmice, kada nijesmo bili na najvišem nivou u odbrani, bili smo defanzivno dobri. Mornar je navikao da daje i preko 100 poena, a mi smo smo ih sveli na, za njih, neuobičajeni broj poena, pa je ta odbrana, kasnije i napad, i donijela plasman u finale, kaže za Arenu kapiten ”plavih”, Suad Šehović.

Oba meča između Budućnosti i Mornara si bila slična. U Podgorici je Budućnost na poluvremenu vodila 52:51, a u Baru 52:50.

U ”Morači” je Mornar u prvoj dionici ubacio 31 poen, a u Baru u drugoj 30. U drugom poluvremenu oba duela su Podgoričani odbranom riješili dileme, počev od treće četvrtine. U Podgorici su rivalu dozvolili da u drugom poluvremenu ubaci ukupno 37 poena, a u Baru svega 31…

– U oba meča smo imali po tu jednu četvrtinu u kojoj nijesmo bili dobri odbrambeno, gdje su oni postigli 30 i više poena. Ali kada kada smo u odbrani zaigrali bolje i spustili ih prosječno na ispod 20 poena po četvrtini, došao je do izražaja i naš napad, naš kvalitet. Znali smo da ne možemo protiv Mornara igrati utakmice sa onoliko grešaka i lošom odbranom, kao što je to bilo u onom posljednjem meču u Baru u ligaškom dijelu, dodaje Šehović.

Zahvaljujući pobjedi u Laktašima, kojom je Igokea izborila majstoricu protiv Crvene zvezde (igra se u utorak u Beogradu), Budućnost je dobila i više vremena za odmor i pripremu finalne serije plej-ofa, koja počinje 15. maja.

– Igokea je tokom sezone dosta puta dokazala koliko je nezgodna za svakog protivnika kada je kompletna, i da je zasluženo u plej-ofu. Sjetimo se samo utakmice koju su u ligaškom dijelu izgubili u Beogradu od Crvene zvezde u posljednjim sekundama. A sjećam se i naše utakmice sa njima u Laktašima, kada smo dobili, praktično, izgubljenu utakmicu. Nije lako igrati sa Zvezdom, ali je Igokea i kod kuće i u gostima pokazala da mogu da igraju sa njima.

Za Budućnost je, svakako, dobra stvar što je svoju polufinalnu seriju završila u dva meča.

– Imaćemo više vremena da se odmorimo, oporavimo i bolje pripremimo, jer je i naša serija bila iscrpljujuća, bila je velika potrošnja i fizička i mentalna. U utorak ćemo znati ime protivnika, i ostaje dovoljno vremena da svježiji i spremniji dočekamo finanu seriju, zaključio je Suad Šehović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve