Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Šehović do kraja karijere u Budućnosti: Da ponovo podignem(o) pehar ABA lige

Suad Šehović i Budućnost potpisali su juče novi dvogodišnji ugovor, pa se tako nastavlja ljubav koja je rođena još 2013. kada je “plavi broj 4” iz ukrajinskog Himika stigao u “Moraču”

Bio je tu i kada je Podgorica “eksplodirala” nakon nezaboravne ABA krune, a on pehar podigao visoku u nebo. Bio je tu i kada nije baš išlo njegovom timu. Momak koji je nekako tiho i skromno, iz sjenke, postao kapiten, pravi vođa i jedan od simbola Budućnosti.

Šehović, Foto: KK Budućnost

A, biće to najmanje još dvije naredne sezone. Suad Šehović i Budućnost potpisali su juče novi dvogodišnji ugovor, pa se tako nastavlja ljubav koja je rođena još 2013. kada je “plavi broj 4” iz ukrajinskog Himika stigao u “Moraču”.

Mnogi danas lako mijenjaju klupske bolje, ali ne i kapiten regionalnog šampiona iz 2018 – šta je presudno za nešto tako?

“Iz sezone u sezonu rastao je klub, kao i moja uloga u njemu. Možda su se i pojavljivale neke malo bolje ponude, ali presudni su bili razgovori, ozbiljnost i stabilnost kluba, potencijal i ono što Budućnost posljednjih deset godina predstavlja u ABA ligi”, poručio je Šehović za Dnevne novine nakon što je stavio potpis na novi ugovor.

Rasli su Budućnost i Suad, a klub iz “Morače” sada je jedna od najljepših regionalnih priča…

“Upravni odbor je godinama pravio domaću ekipu sa par stranaca i to je dovelo do rezultata, a vjerujem da će tako biti i u godinama pred nama i da će Budućnost uvijek praviti ekipu da bude u vrhu. A kada dođu odlučujući mečevi ponovo da napadne i titulu u ABA ligi”, dodao je Šehović.

Suad Šehović ima 33 godine, a novi dvogodišnji ugovor jasna je poruka da će kapiten do kraja karijere nositi samo jednu boju.

“Da, potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora nadam se da je razmišljanje i Uprave, a i moje, da sve to privedemo kraju i da u poznim igračkim godinama ne mijenjam ni klub ni grad”, istakao je Šehović. “Kako se kaže ovdje sam svoj na svome. Tako da se iskreno nadam da ću karijeru završiti ovdje, a da je takvo razmišljanje i predsjednika i Uprave”.

Uloga kapitena je uvijek posebna…

“Poslije prve godine sam dobio čast da budem kapiten, a iz godine u godinu bila je sve bolja situacija i imao sam veliku čast što sam podigao trofej ABA lige. Nadam se da će ih do kraja karijere biti još”, ne krije kapiten “plavih”.

Uvijek će ostati pitanje kakav bi bio epilog poništene (zbog pandemije virusa Kovid-19) sezone u ABA ligi, jer je Budućnost plej-of čekala sa drugog mjesta, ali… Svi u podgoričkom klubu već misle na narednu sezonu.

“Uvijek u ABA ligi pet do šest ekipa pretenduje da bude među četiri najbolje, a naš cilj prije svega je da se uvijek izborimo za plej-of. U doigravanju prednost domaćeg terena puno znači, pa je uz cilj da budemo među četiri, a želja da plej-of počnemo sa prve i druge pozicije na tabeli”, ocijenio je Šehović.

Važan posao pred novu sezonu već je završen Petar Mijović će i naredne sezone voditi Budućnost.

“Naravno da mi je drago zbog toga. Tri naša mlada stručnjaka Mijović, Vladimir Todorović i kondicioni Nikola Musić dobili su povjerenje Uprave i siguran sam da će vrijedno raditi kao i do sada, a očekujem i kontinuirani napredak i u tom smislu”, jasan je kapiten.

Prije Šehovića vjernost Budućnosti produžili su i Nikola Ivanović, Džastin Kobs, Aleksa Ilić i Zoran Nikolić, a prvo pojačanje je Rašad Von.

“Dugo smo zajedno, dosta igrača je par godina na okupu što je naša još jedna prednost. Uz dobru popunjenost strancima, koju će klub riješiti u narednom periodu, mislim da ćemo i naredne sezone imati konkurentnu ekipu”, zaključio je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve