Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Sedamnaest godina od smrti Harisa Brkića

Članovi porodice, prijatelji i nekadašnji saigrači Harisa Brkića, održali su pomen nekadašnjem kapitenu Partizana i košarkašu Budućnosti, Bosne i čačanskog Borca koji je tog 15. decembra preminuo usljed ranjavanja na parkingu “Pionira”, u 26. godini života

On je bio miljenik navijača Partizana… Igrač sa rukom mekom kao pamuk, o kojem ljubitelji košarke i danas pričaju. Njegov dvokorak bio je poseban, niko nije mogao ni da ga imitira…

Prošlo je 17 godina od ubistva Harisa Brkića.

Članovi porodice, prijatelji i nekadašnji saigrači Harisa Brkića, održali su pomen nekadašnjem kapitenu Partizana i košarkašu Budućnosti, Bosne i čačanskog Borca koji je tog 15. novembra preminuo usljed ranjavanja na parkingu “Pionira”, u 26. godini života.

Pored ostalih, legendarnom Harisu su još jednom poštu odali Miroslav Berić, Zoran Stevanović, Zoran Sretenović sa suprugom, Žarko Stijović, Jadranko Nikolić i Mlađan Šilobad, piše “Blic”.

Haris je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu, a košarku je počeo da trenira u KK Bosna sa deset godina. Kao sedamnaestogodišnjak, Brkić 1992. je godine prelšao u Partizan, odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka. Igrao je za Budućnost, a nedugo prije nego što je ubijen vratio se u Partizan.

Kobnog 12. 12. 2000. godine je na parkingu ispred nekadašnje dvorane “Pionir” napadnut vatrenim oružjem. Tri dana kasnije, Haris je podlegao povredama.

Još se ne zna ko je i zašto ubio Brkića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve