Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Sedam od sedam: Lovćen djeluje nedodirljivo

Tim Duška Milića epitet velikog favorita za trofej u Prvoj ligi potvrdio je i u duelu sa ekipom koja slovi za najvećeg konkurenta. Cetinjski sastav ostavio je Komove na četiri gola minusa (30:26), nakon što je na poluvremenu vodio pet razlike.Andrijevčani su u nastavku prilazili na ,,minus 2“, ali je cijeli plijen bez većih problema ostao u prijestonici

Sedam pobjeda iz sedam utakmica – savršen skor Lovćena u prva dva mjeseca rukometnog prvenstva Crne Gore nagovještava dominaciju aktuelnog šampiona u tekućoj sezoni.

RK Lovćen, Foto: Pobjeda.me

Tim Duška Milića epitet velikog favorita za trofej u Prvoj ligi potvrdio je i u duelu sa ekipom koja slovi za najvećeg konkurenta. Cetinjski sastav ostavio je Komove na četiri gola minusa (30:26), nakon što je na poluvremenu vodio pet razlike.Andrijevčani su u nastavku prilazili na ,,minus 2“, ali je cijeli plijen bez većih problema ostao u prijestonici.

“Dobro smo otvorili utakmicu, iako smo do sredine prvog poluvremena igrali uglavnom gol za gol. Zahvaljujući dobroj igri u odbrani i golmanskim intervencijama uspjeli smo da se do isteka 30. minuta odvojimo na pet razlike i potom do kraja održimo tu prednost. Komovi su ozbiljna ekipa, igraju dobar i disciplinovan rukomet i znali smo da ništa ne smijemo da prepustimo slučaju”, rekao je Petar Eraković.

Kada je uprava ,,crvenih“ sklapala tim za ovu sezonu, angažujući talentovane i provjerene igrače sa domaće scene i povratnika iz inostranstva Igora Markovića, znalo se da će Lovćen ,,na papiru“ imati (ubjedljivo) najbolji tim u državi.

Na terenu je stigla potvrda nadmoći i bilo bi veliko iznenađenje da tri trofeja koja će se dijeliti ove sezone (igraće se i završnica Kupa za 2019/20) ne završe u našoj prijestonici.

“Pobjeda nad Komovima ima veću draž jer je u pitanju ekipa koja nam je, uz Budvansku rivijeru, glavni konkurent u borbi za titulu. Do kraja prvog kruga ostala nam je još jedna utakmica i potrudićemo se da ga završimo stoprocentnim učinkom. Svjesni smo uloge favorita u Prvoj ligi, za sada nam ide dobro, ali igraće se i Mini liga za prvaka, tako da je suviše rane za bilo kakve zaključke. Mi smo Lovćen i obaveza nam je da u svaki meč ulazimo maksimalno”, kazao je Eraković.

Talentovani srednji bek iz Nikšića stigao je minulog ljeta iz Rudara u Lovćen kao adut za titulu i akvizicija za budućnost.

“Saigrači su me dobro prihvatili, a atmosfera u ekipi je odlična. Imao sam u početku manjih zdravstvenih problema, ali sad je sve odlično i trudim se da iskoristim svaku šansu koja mi se ukaže”, istakao je Eraković, strijelac četiri gola u pobjedi nad Komovima.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve