Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Sead Šehović poručuje: Mornar bio jači od svih problema

Trojka koju je postigao Ajzea Vajthed za 85:82 donijela je ekipi Mornara treću pobjedu, a podgoričkom sastavu drugi poraz u Evrokupu ove sezone

Derbi između ekipa Mornara i Budućnosti imao je sve rezultatske preokrete, neizvjesnu završnicu, produžetke, pobjedu domaće ekipe uz zvuk sirene. Sve ono što jedan prosječan gledalac želi da vidi u derbiju dva trenutno najjača kluba na crnogorskoj košarkaškoj sceni.

Šehović, Foto: Dnevne novine

Trojka koju je postigao Ajzea Vajthed za 85:82 donijela je ekipi Mornara treću pobjedu, a podgoričkom sastavu drugi poraz u Evrokupu ove sezone.

“Derbi mečevi protiv Budućnosti su uvijek teški naročito u posljednjih nekoliko godina. Osjetio sam jačanje Mornara još za vrijeme mog boravka u podgoričkom klubu”, prokomentarisao je Sead Šehović, koji je sa 12 poena i pet skokova bio jedan od značajnih igrača Mornara u pobjedi.

Pobjeda Barana dobija na snazi znajući da je čak četiri igrača bilo van sastava Aleksandar Lazić i Milko Bjelica (pozitivni na novi korona virus), Vukota Pavić je suspendovan, dok je možda najveći hendikep bilo odsustvo prvog pleja ekipe i reprezentativca Crne Gore Dereka Nidama, koji je zbog korone još u karantinu u Parizu.

“Svakako je odsustvo Nidama bilo najprimjetnije. Imali smo zbog toga problema u organizaciji napada na gostovanju Crvenoj zvezdi u ABA ligi i Bulonju u Evrokupu. Ali, u meču protiv Budućnosti smo dali sve od sebe i zasluženo slavili protiv ekipe koja igra odličnu košarku”, istakao je Šehović.

Prekinuli su Barani tako niz od dva poraza i na najbolji način upozorili protivnike da će se na njih računati i u nastavku takmičenja u ABA ligi i Evrokupu.

“Ambicije ekipe su ostale iste plej-of ABA lige i druga faza Evrokupa. Tim koji smo napravili na početku sezone je odličan, ali situacija sa koronom je jako neobična i atipična. Kada je povreda u pitanju znate tačno kakvo je stanje, dok konstantno testiranje ne daje nikakve odgovore sve do posljednjeg momenta” naglasio je Šehović.

“Međutim, nedostatak svih igrača smo prebrodili i nadamo da će nam se pridružiti što prije, te da ćemo nastaviti u normalnom ritmu”.

Posebnu draž derbiju dodaje novonastalo rivalstvo braće Šehović Seadu je ovo druga godina u Mornaru nakon četiri koje je proveo rame uz rame sa bratom Suadom.

“Obojica znamo koliki su ulozi i dajemo maksimum za klub koji igramo. Iako je prethodne sezone bilo malo čudno igrati protiv ekipe gdje sam proveo dio karijere i gdje imam mnogo prijatelja, ove je bilo mnogo lakše. Sve se svodi na to da se meču pristupi profesionalno”, zaključio je Šehović.

Barani će nošeni ovom pobjedom već sjutra probati da nastave započeti niz u meču petog kola ABA lige Mega će gostovati u “Topolici” (18h).

U slučaju da se finalista Kupa ne plasira u Ligu šampiona za utjehu mu ostaje učešće u Evrokupu, gdje će završiti 16 ekipa sa ova dva kvalifikaciona turnira.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve