Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Šćepo u samoizolaciji: Nije vrijeme za sebične i euforične

Svjetski i evropski šampion u košarci, prvi kapiten košarkaške reprezentacije Crne Gore i jedan od najboljih sportista u njenoj istoriji, sada uspješni pomoćnik Andreu Trinkijeriju u Partizanu kaže da je više nego svjestan lične i društvene odgovornosti

Onako odgovorno i profesionalno kako je ispunjavao igračke i trenerske obaveze, Vlado Šćepanović je prihvatio i obavezu samoizolacije. Prije dva dana je došao iz Beograda, dobio rješenje o samoizolaciji i stigao do svoje kuće u Kolašinu.

Trinkijeri i Šćepanović, Foto: Twitter

Brat Željko je bio zadužen da ostavi knjige za čitanje. I ostavio ih je bez ikakvog kontakta. Prijatelj Duka je donio namirnice i ostavio ih na naznačeno mjesto. Pozdravili smo se “na daljinu”, priča telefonom Vlado Šćepanović za Pobjedu. “Daljinsku” komunikaciju imao je i sa porodicom i prijateljima.

“Kada opisujem svoje trenutno stanje u rodnom Kolašinu, kažem da sam u “debeloj izolaciji”. Znači maksimalno se pridržavam preporuka Vlade Crne Gore, Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Instituta za javno zdravlje. Organizovao sam se tako da mi i u izolaciji svaki dan ima učinak, da je kreativan. Najmanje spavam i “drijemam” – iskreno će Vlado Ščepanović.

Svjetski i evropski šampion u košarci, prvi kapiten košarkaške reprezentacije Crne Gore i jedan od najboljih sportista u njenoj istoriji, sada uspješni pomoćnik Andreu Trinkijeriju u Partizanu kaže da je više nego svjestan lične i društvene odgovornosti.

“Potpuno sam zdrav. Nemam nikakvih simptoma ali ne dozvoljavam da me te činjenice “oslobode” i relaksiraju. Ovo su situacije kada svi moramo da pokažemo i ličnu i kolektivnu odgovornost. Maksimalno se pridržavam preporuka jer je to način da zaštitimo i sebe i druge. Motivisan sam i time da je to jedini način da nakon isteka 14 dana samoizolacije, bezbjedno i bez rizika odem do svoje porodice u Podgorici iskreno će ,japanac. Vlado Šćepanović hoće da poruči da je situacija više nego ozbiljna i da se tako mora shvatiti. Nije vrijeme za “najpametnije”, za sebične, za euforične.”

“Svi smo na ispitu da pokažemo sve vrijednosti naše tradicije, naših karaktera, naše urođene potrebe da budemo jači od nevolje koja nije mala. Mjesta za sebičnost nikako nema i to je u ovom trenutku nedopustivo. Ovo je ujedno i moja poruka svima da svoje lične potrebe usklade sa društvenim. Čuvajući sebe, čuvaš i druge, prije svega svoje najmilija Situacije je više nego ozbiljna i to bi trebao svako da zna i da ozbiljno shvati”, poručio je iz Kolašina Vlado Šćepanović.

Na pitanje kakav rasplet očekuje u takmičarskim završnicama koje su prekinute korona virusom, on kaže da su sve prognoze nezahvalne.

“U odnosu na stanje trenutno u kome se nalazimo, nezahvalno je prognozirati kako će se i da li će se uopšte sezona nastaviti. Kakvo god bude rješenje na kraju, neće biti ni pravedno, ni regularno. Mnoge prijedloge slušam ovih dana koji su manje ili više logični i realni. Kakva god odluka na kraju bude donesena, neće biti za sve pravedna. Po meni je nerealno da se prvenstvo završi na terenu i to je ono što je za košarku i sve ljubitelje košarke najgore. Nemoguće je spremiti ekipu za završnicu poslije ovolike pauze. Poništiti ili ponavljati sezonu je još veći paradoks jer je odigrano 2/3 šampionata. Najmanje bolno ali ne i do kraja pravedno rješenje je proglašenje na osnovu trenutnog stanja na tabeli. Ovo je daleko od pravednog ali je možda jedino moguće rješenje”, kazao je Šćepanović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve