Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćepanović: Partizan je za mene druga kuća, ali sam razočaran odnosom prema mom imenu

Crnogorski stručnjak nedavno je smijenjen zbog rezultata ispod očekivanja na startu sezone. Već nakon prvog meča i poraza na parketu Huventuda krenule su prozivke na njegov račun

Vlado Šćepanović razočaran je napustio Partizan zbog odnosa prema njemu.

Šćepanović, Foto: Mozzartsport.com

Crnogorski stručnjak nedavno je smijenjen zbog rezultata ispod očekivanja na startu sezone.

“S jedne strane, nisam razočaran, jer sam davao cijelog sebe od prvog dana da stvorimo ekipu i napravimo rezultat, iako je možda to bio preveliki zalogaj, čak i za mnogo veća trenerska imena nego što je moje. Ali, s druge strane, otišao sam razočaran, prije svega zbog odnosa prema mom imenu i prezimenu…“, rekao je Šćepanović za Mocartsport.

Već nakon prvog meča i poraza na parketu Huventuda krenule su prozivke na njegov račun.

“Uvijek sam spreman na pozitivnu kritiku, ali frustracije poslije tog meča stavile su mi do znanja šta me čeka i pokazale da mi je, pod znacima navoda, hendikep taj što sam neko ko ni u životu, ni sportu, ne želi da pravi trule kompromise. Da li je to nekome zasmetalo? Ne znam, niti me stvarno zanima, jer za mene, kao čovjeka i trenera, postoje principi, iskren odnos prema klubu, Partizanu, igračima…“

Ipak, i dalje gaji ogromno poštovanje prema klubu i pored možda previsokih ambicija postavljenih pred start sezone, kada se uzme u obzir kvalitet ekipe.

“Partizan je moja druga kuća i ne pada mi na pamet da kažem ikada bilo koju ružnu riječ o klubu. Ali, zamjena teza je da je sadašnja ekipa bolja od prošle, što sam i rekao u startu. Uz to, nismo trenirali šest mjeseci, bili smo bez podrške navijača, a svi znamo da oni čine tim bar 30 odsto boljim, pa je na vidjelo dolazio individualni kvalitet igrača… Ali i to smo polako postavljali na mjesto. Treba vrijeme, da igrači shvate da je uz trenerovu krivicu za poraz, jer je trener uvijek kriv, nešto i do njih kada u završnici sa Huventudom promaše pet otvorenih šuteva, ili zicer, kada bespotrebno naprave faul na centru“.

Osvrnuo se i na duel protiv Budućnosti, koji je riješila trojka Danila Nikolića sa sirenom za kraj utakmice.

“Protiv Budućnosti, koju smo jedva dobili prošle godine pred punim tribinama, imali smo četiri puta ‘dobijen meč’, dok smo bez najboljeg napadača i defanzivnog igrača ubjedljivo pobijedili Cedevitu koja nas je prošle sezone ponizila u Ljubljani i izgubila u posljednjoj sekundi u Beogradu. Pogledajte, bez trunke želje da omalovažim Sašu Filipovskog, čiji rad izuzetno cijenim, uspeh protiv Cedevite je u medijima okarakterisan tek kao pobjeda, a Zadar je ’razbijen’… Zašto?“, zapitao se Vlado Šćepanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve