Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćekić o uzrocima poraza u Oslu: Ne smijemo da primimo gol da bismo krenuli da igramo

Kraj kvalifikacija je u novembru, a ''sokoli'' su mjesec ranije izgubili šanse da se bore za baraž

Aleksandar Šćekić vidi napredak u nacionalnom timu, ali smatra da Crna Gora treba da bude na još većem nivou da bi izborila premijerno učešće na velikom takmičenju.

– Zreliji smo, kompaktniji, bolji kao ekipa, ali još neke stvari moramo da nadogradimo da bismo se plasirali na Mundijal ili Evropko prvenstvo. Utakmica u Oslu pokazala je da razlika nije velika. U pitanju su nijanse koje su prevagnule na stranu pobjednika. Napravili smo grešku, domaćin je to kaznio, a potom znao da sačuva prednost. U nastavku smo igrali bolje, ali nijesmo mogli da se vratimo. Imali smo takvih mečeva tokom kvalifikacija, dva puta se izvukli, ali ne može to baš uvijek. Ne smijemo da primimo gol da bismo krenuli da igramo. Od prvog do posljednjeg minuta neophodan je jednak pristup – rekao je Šćekić.

Kraj kvalifikacija je u novembru, a ”sokoli” su mjesec ranije izgubili šanse da se bore za baraž.

– Povrede dosta utiču na učinak. Nijednom nijesmo mogli da igramo u najjačem sastavu. Borimo se i sa tim problemima. Nadam se da će toga biti manje u budućnosti – dodao je visoki vezista Partizana.

Šćekić je dobio udarac na Gibraltartu, bio je prinuđen da izađe, ali se oporavio za Norvešku.

– Krivo mi je zbog tog prvog gola. Htio sam da spustim loptu Ristu, ali je otišla u korner. Pomislio sam u sebi: samo da ne primimo gol, a baš to nam se desilo. Probali smo, borili se u nastavku, ali nijesmo mogli da izjednačimo. Norveška je u debeloj nadoknadi pogodila za konačnih 2:0. Šteta, mogli smo bolje da prođemo, pogotovo što smo znali da oni nijesu u najjačem sastavu – ističe Šćekić.

Ostale su još dvije utakmice. Pod Goricom u novembru sa Holandijom i Turskom.

– Svima nam je krivo što meč sa Holandijom nije odlučujući. Ipak, potrudićemo se da odigramo najbolje što možemo. To je utakmica koja diže rejting reprezentacije, meč iz kojeg možemo mnogo da naučimo. Na kraju kvalifikacija dolazi Turska. I tu ćemo tražiti pozitivan epilog – zaključio je iskusni Beranac.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve