Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SC Derbi protiv Partizana ispisuje istoriju kluba

SC Derbi čekao je na svoj debi u plej-ofu ABA lige duže od planiranog, zbog obaveza Partizana u četvrtfinalu Evrolige i mečeva protiv Partizana.

Crvena zvezda – Budućnost Voli (večeras) i Partizan SC Derbi (sjutra) odigraće beogradsko-podgorički dvomeč u plej-ofu Admiralbet ABA lige.

SC Derbi čekao je na svoj debi u plej-ofu ABA lige duže od planiranog, zbog obaveza Partizana u četvrtfinalu Evrolige i mečeva protiv Partizana.

Crno-bijeli su eliminisani iz Evrolige, iako su vodili sa 2:0 protiv Madriđana, dok je SC Derbi u Prvoj ligi Crne Gore izbacio Mornar i prvi put u istoriji se plasirao u finale.

Prvi put u istoriji ekipa Andreja Žakelja igra i u plej-ofu ABA lige. Sjajnu sezonu ekipa je krunisala osvajanjem osmog mjesta i izborila pravo da sa Partizanom vodi borbu za polufinale.

“Čeka nas tim koji je u ovom momentu među najboljima u Evropi. Partizan je odigrao izvanrednu seriju protiv Real Madrida i čestitam im na sezoni u Evroligi. Mi smo malo van takmičarskog ritma, prošlo je skoro mjesec dana od završetka regularnog dijela sezone. Ipak, treniramo dobro i trebalo bi da budemo spremni, pogotovo na energetskom nivou, kao i da budemo fokusirani na zadatke. Idemo rasterećeno u Beograd, da odigramo najbolje što možemo u ovom momentu i jedva čekamo utakmicu”, rekao je Žakelj.

Četvrtfinalna serija se igra na dvije pobjede, drugi meč je u četvrtak (19) u Podgorici, tako će podgorička publika imati priliku da u samo nekoliko dana u glavnom gradu vidi vječite rivale i dvije najbolje ekipe ABA lige.

“Očekuje nas prva četvrtfinalna utakmica protiv Partizana u Beogradu. Dugo vremena smo bez utakmice i u tom periodu smo najviše radili na nama i našoj igri. Suvišno je pričati o ekipi Partizana i njihovom talentu, jedna su od najboljih ekipa u Evropi. Spremili smo se dobro za njih, skautirali smo ih i pokušaćemo da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Vjerujem da ćemo izaći na teren sa energijom koje sigurno ne manjka. Nadam se da ćemo što duži period biti u egalu i na kraju pokušati da iznenadimo ekipu Partizana”, poručio je košarkaš Derbija Andrija Slavković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve