Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Savović zadovoljan nakon nakon titule

Sutjeska je četiri kola prije kraja obezbijedila titulu i preksinoć je u njene vitrine zablistao peti šampionski pehar

Sutjeska je stavila novu, petu krunu. Nikšićani su poraženi od Mornara, ali posljednji ovosezonski meč nije imao nikakav rezultatski značaj za domaćina, kao ni za Barane. Sutjeska je četiri kola prije kraja obezbijedila titulu i preksinoć je u njene vitrine zablistao peti šampionski pehar.

Po dvije titule s „plavo-bijelima“ su od 2006. godine osvajali Dragan Radojičić i Nikola Rakojević, Peco je sa Sutjeskom osvojio i jedan Kup Crne Gore, a u tek završenoj sezoni proslavio se Milija Savović s ekipom koju su činili iskusni, ali i vrlo mladi igrači.

Krenula je Sutjeska silovito i već nakon nekoliko kola moglo se zaključiti da vrlo ambiciozna najava novog rukovodstva o trci na duplu krunu nije baš bez smisla. Posustali su malo Nikšićani pred kraj prve polusezone, zaređali nekoliko loših rezultata, ali u proljećnjem dijelu ponovo su blistali, tako da je Savović u finišu mogao sebi priuštiti luksuz da šansu za dokazivanje pruži i omladincima.

Osvajanje trofeja proslavljeno je na Trgu Slobode uz Leksington, uz lijep muzički hepening, a narednih desetak dana prvotimci će biti na zasluženom odmoru. Prozivka je planirana za 6. jun, a sredinom narednog mjeseca ekipa se seli na Zlatibor i ostaje na planini do 29. juna.

Sportski direktor nikšićkog kluba Krsto Koprivica kaže da će narednih dana biti fokusirani na sastavljanje ekipe za evropska takmičenja. Kaže – biće odlazaka, ali planiraju i angažovati pojačanja.

“Neki će nas igrači napustiti. Janjić, kao što je poznato, ide u Osijek, Drešković će, vjerovatno, karijeru nastaviti u Debrecinu, za očekivati je i da Vladimir Jovović nađe novu sredinu, ali zadržali smo kostur ekipe. Nikola Stijepović je produžio ugovor sa Sutjeskom, ostaje sigurno i golman Giljen, Knežević do januara ima ugovor, a u dresu Sutjeske će biti i Matanović, Drinčić, Bubanja, Grivić, Vlahović, Eraković… Potpisali smo ugovore i s mlađanim Milićem i Đurkovićem koji su debitovali u posljednjim utakmicama, a prvom timu ćemo sasvim izvjesno priključiti još omladinaca iz našeg kluba”, riječi su Koprivice.

Nakon poraza od Mornara nije skrivao zadovoljstvo strateg Nikšićana. Kaže da je ponosan na svoje momke.

“Cijele sezone smo izgarali, trudili se maksimalno i junački držali i kad nije bilo lako. Vjerovali smo sebi, stajali čvrsto na zemlji, svjesni da sve od nas samih zavisi. Oduševljen sam kompletnom sezonom i ne samo rezultatima već i načinom na koji smo igrali. Zadovoljstvo je bilo raditi s ovakvim momcima, s ovakvim igračima”, kaže zadovoljno Milija Savović.

Kapitenu Vladanu Giljenu pehar je uručio proslavljeni crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić, fudbaler koji je stasao upravo kraj Bistrice. Golmanu Sutjeske ovo je treća titula u najdražem dresu.

“Presrećni smo, ali i svjesni da smo zaslužili trofej. Ovo je meni treća titula sa Sutjeskom, a osvojio sam u najdražem dresu i jedan Kup. Međutim, očekujem da osvojim još trofeja sa Sutjeskom, da se dokažemo ovog ljeta na izazovnoj međunarodnoj sceni”, poručio je Giljen.

U 36 kola Nikšićani su ostvarili čak 22 pobjede i sakupili 75 bodova. Imali su svega pet poraza i sjajnu gol razliku (+35)

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve