Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Savović: Tabela je pokazala našu realnost

Tim iz Plava u jednom trenutku je bio na korak od trećeg mjesta, ali na zimsku pauzu je otišao bliže zoni baraža. Izabranici Milije Savovića sakupili su 22 boda, isto koliko i osmoplasirani Rudar, direktni konkurent, koji je ispod crte

Serija od tri poraza na kraju jeseni malo je pokvarila sve one dobre stvari Jezera tokom polusezone.

Tim iz Plava u jednom trenutku je bio na korak od trećeg mjesta, ali na zimsku pauzu je otišao bliže zoni baraža.

Izabranici Milije Savovića sakupili su 22 boda, isto koliko i osmoplasirani Rudar, direktni konkurent, koji je ispod crte.

– Tri negativna rezultata na kraju jeseni su nas vratila unazad. Mogli smo bolje da završimo prvi dio prvenstva, ali svakako smo zadovljni postignutim, za Arenu kaže Savović, koji nastavlja:

– Ne treba zaboraviti da smo nakon više od 10 godina izborili povratak u elitni rang domaćeg fudbala, kao i da smo pred početak lige važili za glavnog kandidata za ispadanje. Ipak, na zimsku pauzu smo otišli kao tim koji ima 10 bodova više od posljednjeplasiranog Petrovca. Poslije svega, tabela je pokazala neku našu realnost, ističe kormilar prvoligaša sa sjevera.

I da je učinak bio bolji, ne bi to mnogo promijenilo očekivanja Jezera.

Plavljani su svjesni da ih na proljeće čeka teška borba za opstanak.

– Pred nama je neizvjesno i naporno proljeće. Biće teška borba za svaki bod, jer klubovi u nastavak sezone obično uđu jači. Imamo svoj cilj i uradićemo sve da i naredne takmičarske godine budemo dio prvoligaškog društva, ističe Savović.

Realizacija je bila glavni problem Jezera. O tome svjedoči činjenica da je ekipa dala svega 11 golova na 19. kola. Najmanje u ligi.

– Stvarali smo šanse, ali ih nijesmo najbolje koristili. Imali smo problema sa realizacijom, a to nas je na kraju koštalo boljeg stanja na tabeli. Tokom januarskog prelaznog roka nastojaćemo da se pojačamo u napadu. Imamo ideju, a narednih dana bi trebalo da je realizujemo. Radićemo da tom segmentu i očekujem da na proljeće budemo učinkovitiji ispred protivničkog gola, kaže Savović.

Nije samo špic u fokusu…

– Moramo da uzmemo u obzir kartone i povrede, zato bi bilo dobro da ovježimo sve linije tima makar sa po jednim novim igračem. Možda će biti i odlazaka, a od toga zavisi i gdje će nam trebati pojačanja. Volio bih da u zadnjoj liniji dovedemo bonus igrača. Na tome već radimo, poručio je Savović.

Fudbaleri i stručni štab Plavljana su sada na odmoru. Početak priprema planiran je za 10. januar, okvirno.

– Možda dan-dva ranije ili kasnije, zavisno od termina nastavka proljećne polusezone. Pripreme ćemo odraditi na crnogorskom primorju i vjerujem spremno dočekati naredne izazove. Do prozivke ćemo nastojati da riješimo glavna pitanja oko igračkog kadra. Bićemo u prednosti ako od starta budemo na okupu, zaključio je Savović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve