Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Savović: Sutjeska je uz Budućnost najbolji tim u zemlji

Plavljani su psihološki rasterećeni, za razliku od Nikšićana koji nemaju pobjedu u novoj sezoni

Tri meča bez poraza, uz pet osvojenih bodova – dosta razloga za zadovoljstvo u taboru Jezera pred današnju utakmicu sa Sutjeskom.

Rudar-Jezero, Foto: FSCG

Dobar početak daje mir i sigurnost timu Milije Savovića uoči novog duela pred praznim tribinama Gradskog stadiona u Beranama.

“Zadovoljni smo igrom i rezultatima na startu prvenstva. Iskoristili smo to za dobar rad tokom pauze. Trudili smo se da ekipu dignemo na veći nivo, a očekujem da sve to prenesemo na teren. Probaćemo i danas da zadržimo pozitivan trend, bez obzira što igramo sa najjačim rivalom do sada”, rekao je Savović.

Plavljani su psihološki rasterećeni, za razliku od Nikšićana koji nemaju pobjedu u novoj sezoni.

“Ne gledamo njihovo stanje, već samo svoje. Pokušaćemo da izvučemo maksimum. Ovo je za nas najteži meč do sada. Sutjeska možda nije otvorila sezonu onako kako je željela, ali to je, uz Budućnost, najbolji tim na domaćoj sceni. Imaju nekoliko reprezentativaca, tehnički potencijal i individualni kvalitet. Nikšićani su favoriti, a mi ćemo se boriti za bod ili tri”, ističe Savović.

Desetkovana je Sutjeska, koronom i povredama, ali nije bez želje da uknjiži prvu ovosezonsku pobjedu i to baš na gostovanju, protiv Jezera, koje je startovlo dobro, mimo realnih očekivanja. Tokom prvenstvene pauze kraj Bistrice jedva da se na treningu moglo sastaviti i pola tima, ali već juče trener Radojičić je sakupio dovoljno igrača za početak meča i klupu, jer su se pojedinci oporavili.

I, ponovo, reklo bi se, imaće „plavo-bijeli“ solidan sastav na terenu u Beranama, ali su svjesni i da im neće biti lako.

“Jezero je počelo šampionat odlično, imaju pet bodova i vjerovatno su puni samopouzdanja, a mi nikad gori, ali samo ako se pogledaju rezultati, nabroje naši pehovi… Dakle, ako pružimo maksimum logično je da slavimo. Uostalom, mi u svaki meč ulazimo s najvećim ambicijama, pa zašto ne bi i protiv Jezera. Valjda je vrijeme više da nadoknadimo izgubljene bodove i možda se to desi baš sad kad smo desetkovani, kad smo u kadrovskim i rezultatskim problemima „do guše“”, kazao je, uoči današnjeg (17.15) meča u Beranama, prvotimac Sutjeske Božo Marković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve