Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Savović poslije povratka u elitu: Hvala navijačima, svi smo srećni i ponosni

Učenici Milije Savovića su tiho, nenametljivo, uz ogroman rad i odricanje ušetali u prvoligaški karavan kroz baraž izbacivši kvalitetni Kom

Najljepša priča crnogorskog fudbala u tek završenoj sezoni 2019/20. je definitivno plavsko Jezero.

foto Dnevne novine

Učenici Milije Savovića su tiho, nenametljivo, uz ogroman rad i odricanje ušetali u prvoligaški karavan kroz baraž izbacivši kvalitetni Kom.

Čak ni poraz od 1:0 u prvom dijelu nije obeshrabrio Plavljane kod kuće su slavili 3:1, domogli su se elite drugi put u istoriji (prvi i jedini put igrali u sezoni 2008/09), a fešta na stadionu i gradu je bila nezapamćena.

“Ostvarili smo ogroman uspjeh koji je proslavljen na pravi način sa našim navijačima. Osjećaj sreće i ponosa je u svima nama i danas, ali već misli idu ka organizaciji za sljedeću sezonu”, rekao je Savović.

Mladi strateg ne želi da ističe sebe u prvi plan, jer za ogroman rezultat zaslužni su svi trener sa pomoćnicima, uprava, igrači, navijači…

“Tokom cijele sezone smo igrali dobro, a već na polovini prvog dijela kada smo bili drugi na tabeli vidjeli smo da imamo mogućnosti za baraž. Na polusezoni smo reagovali na pravi način i doveli nekoliko novih igrača koji su bili pojačanja, a oni su to i opravdali. Već u baražu smo svi bili ubijeđeni da smo bolji od Koma i znali smo da ćemo igrati Prvu ligu” govori Savović, koji je svjestan da sezona ne bi bila tako uspješna da nije bilo navijača…

“Davali su nam snagu i krila da izguramo do kraja. Sama pomisao da igramo u uzavreloj atmosferi je bila za nas obaveza više. To nas je vuklo ka cilju”.

Jezero već razmišlja o eliti…

“Prva liga je mnogo zahtjevnija i jača, zato očekujem najviše od prelaznog roka. Moramo da napravimo konkurentan tim, a za ostalo se ne bojim. Vjerujem da Prva liga neće biti prolazna stanica za nas”, podvukao je Savović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve