Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Savović: Opcija više prema naprijed

Deficit na poziciji ofanzivnog veziste, Plavljani su popunili sa dvadeset trogodišnjim Južnoamerikancem, koji je od početka priprema ubijedio trenera Miliju Savovića da može biti pojačenje

Jezero je angažovanjem Argentinca Denisa Brisuele riješilo glavno pitanje u zimskom prelaznom roku.

Deficit na poziciji ofanzivnog veziste, Plavljani su popunili sa dvadeset trogodišnjim Južnoamerikancem, koji je od početka priprema ubijedio trenera Miliju Savovića da može biti pojačenje.

– Brisuela je stigao na probu, a tokom osam dana boravka u Podgorici pokazao je kvalitet. Procijenili smo da nam može pomoći i sa njim smo potpisali ugovor. Riječ je o momku koji treba da nam donese nove opcije u igri prema naprijed, rekao je trener Savović.

Plavljani su uvodnu fazu treninga odradili na terenima FSCG i Budućnosti na Starom aerodromu, a potom se preselili u Budvu.

– Malo smo kasnili sa početkom treninga i tek smo na pola priprema. Ipak, ima još dovoljno vremena do 19. februara kada se nastavlja prvenstvo. Vjerujem da ćemo do tada biti spremni u svakom smislu, ističe Savović, koji nastavlja:

– Posvetili smo pažnju realizaciji sa kojom smo jesenas kuburili. Ekipa pokazuje napredak u tom segmentu igre. Prijateljske utakmice nam služe da ispravimo greške. Odigraćemo još dva kontrolna duela, a onda podvući crtu na ono što smo do sada postigli. Znamo da nas na proljeće očekuje grčevita borba za opstanak, ali vjerujem da ćemo ostvariti primarni cilj, dodao je kormilar koji je ljetos vratio Plavljane u elitni rang domaćeg fudbala.

Pored Brizuele, Jezero je angažovalo i Mamadua Mendija iz Titograda.

– Mendi se tek priključio jer je imao ugovor sa Titogradom. U zaostatku je za ekipom, ali nadam se da će brzo dostići željeni nivo. Trenutno nam najveći problem predstavlja situacija sa štoperom Dreškovićem, koji je van stroja zbog povrede koljena. Vidjećemo ovih dana koliko je sve to ozbiljno, koliko će morati da pauzira. U krajnjem, možda ćemo i u zadnjoj liniji morati da tražimo novog igrača, zaključio je Savović.

Jezero je prvi dio šampionata završilo na granici mirne luke i zone baraža, sa 22 boda, koliko ima i direktni konkurent – Rudar.

Plavljani danas igraju kontrolnu utakmicu sa Igalom. Duel u Tivtu počinje u 11 časova.

Ekspedicija tima sa sjevera u četvrtak završava boravak u Budvi.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve