Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Savović čvrsto na zemlji: Cilj Jezera je opstanak u ligi

Sjajni “drugoligaši” Dečić i Jezero donijeli su novi šmek Telekom 1. CFL, a maleni Plav živi za mečeve svog tima bez obzira što ove sezone iz dobro poznatih razloga zbog korone nema priliku da uživo gleda mečeve momaka kojima odlično diriguje Milija Savović

Šampion Budućnost i ove sezone je priča sa sebe, ali ako bi se birale fudbalske bajke, one su pisane u blizini Podgorice i na sjeveru naše zemlje.

Savović, Foto: Dnevne novine

Sjajni “drugoligaši” Dečić i Jezero donijeli su novi šmek Telekom 1. CFL, a maleni Plav živi za mečeve svog tima bez obzira što ove sezone iz dobro poznatih razloga zbog korone nema priliku da uživo gleda mečeve momaka kojima odlično diriguje Milija Savović.

“Sve ovo je krenulo prošle godine. Nije bilo ni planirano, a ni zacrtano, niti nam je stavljano kao neka obaveza. Sticajem okolnosti i iz dana u dan stvarao se prostor za ovakvo nešto i uvidjeli smo da možemo doći do pozicije u kojoj se sada nalazimo”, otkrio je Savović za Dnevne novine.

Tokom vrelog ljeta Jezero je do prve lige došlo nakon dva meča baraža, kada je savladalo Kom bio je to povratak u elitu nakon 11 godina. U dosta izjednačenoj Drugoj ligi zauzeli su drugo mjesto sa 10 bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Dečić.

“Druga liga je prethodne sezone bila mnogo jaka generalno je jača od kako se smanjio broj ekipa u Prvoj ligi, samim tim kvalitet ekipa u drugoj se približio kvalitetu ekipa iz prve. Čini se kao da smo na nekoj klackalici kad su u pitanju mečevi baraža, koji su otvoreniji nego što su bili tokom ranijih nekih godina” tvrdi strateg Jezera.

Ono što donosi rezultate Savovićevoj ekipi je izvanredna odbrana. Igrači Jezera primili su samo 10 golova na 16 odigranih mečeva uz Dečić (takođe 10) najmanje u crnogorskom šampionatu.

“Najbolja odbrana u ligi nas čini izuzetno ponosnim. To je rezultat svih igrača u ekipi svih 11 učestvuje u fazi odbrane, od golmana do napadača. Tako da tim zajedničkim radom i zajedničkom reakcijom svih igrača dolazimo do ovih rezultata”, jasan je bio Savović.

Ono što nedostaje, čini se, jeste malo sreće u završnici, jer pored najbolje odbrane imaju i najmanje efikasan napad lige devet golova postigli su igrači Jezera u dosadašnjem toku šampionata.

“Ono što nam trenutno nedostaje je ubojitiji napad zatajili smo u završnici i realizaciji. Ali se nadam da ćemo to popraviti u narednom periodu”, uvjeren je bio trener Jezera.

Jezero kao domaćin igra u Beranama.

“To je ono što sigurno olakšava protivnicima posao kada dolaze na gostovanja. Ali, trenutna situacija sa korona virusom svakako utiče na nas, a Plav je poznat kao domaćinski teren, sa dobrim ambijentom i dobrom publikom, tako da sigurno bi nam značilo kad bismo igrali pred domaćom publikom. Ali, šta je tu je, moramo se prilagođavati uslovima kojima raspolažemo”, istakao je Savović.

Odlični rezultati tokom prve polusezone, ipak, nijesu natjerali stratega Jezera da “poleti”, već je čvrsto ostao na zemlji, svjestan da se sve može promijeniti u sekundi.

“Cilj za ovu sezonu je bio i ostao opstanak u ligi. Kako će to desiti nije bitno, bitno je samo ne biti posljednji. Veći cilj i veliki uspjeh za nas bi bio da se izborimo za opstanak i bez baraža, to je ono što bismo željeli da ostvarimo”, rekao je on. “Mala je bodovna razlika između trećeg i osmog mjesta u dvije utakmice može sve to da se okrene i promijeni, sve su ekipe podjednakog kvaliteta i svako svakog može da pobijedi”.

A izgleda da se Savović konačno “skrasio” u Jezeru, i to nakon što je vodio nekoliko klubova u Crnoj Gori.

“Činjenica da sam se u Plavu zadržao dvije sezone, što mi je ujedno i najduži staž, znači da sam zadovoljan. Nigdje nijesam imao bolju saradnju sa upravom, bolji odnos i uzajamno povjerenje i poštovanje i to je sigurno nešto što je preduslov za ovakve rezultate. Uz podršku uprave kluba, prije svega sportskog direktora Ervina Tošića i predsjednika kluba Nihada Canovića, izvlačimo najbolje iz skromnih uslova u kojim radimo, ne samo za prvoligaša, već i za drugoligaša”, zaključio je Savović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve