Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Savićević o meču sa Kosovom: Organizacija će biti teža nego što je to bio slučaj sa susretom protiv Srbije

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kazao je da će utakmicu protiv Kosova biti teže organizovati nego što je to bio slučaj sa susretom protiv Srbije u Ligi nacija.

“Sokolovi” su na nedavnom žrijebanju kvalifikacionih grupa za EP pored selekcije Kosova, izvukli Englesku, Češku i Bugarsku.

“Nama kao Savezu biće jako teško da organizujemo tu utakmicu. S te administrativne strane je grupa dosta zahtjevna. Mislim da je naša policija protiv Srbije pokazala da zna da organizuje neki veliki događaj, tako da računam da će i ovu utakmicu protiv Kosova odraditi kako treba. Ona je i teža nego meč sa Srbijom, jer ćemo sada imati tri strane: srpsku, crnogorsku i albansku”, rekao je Savićević za portal Telegraf.rs.

Genije se osvrnuo i na izjavu prvog čovjeka FS Kosova Adema Ademija koji je poručio da ta selekcija ima kvalitet za osvajanje drugog mjesta.

“To je njegovo mišljenje. Lično mislim da je malo pretjerana izjava, ali oni su sada u toj euforiji poslije pobjeda u okviru Lige nacija. Šta ja znam, to su sve neke predigre. Vjerovatno je htio i da motiviše igrače, ali pitanje je šta će sve biti na terenu. Teren će pokazati sve”, ističe Savićević.

Prvi čovjek našeg saveza prokomentarisao je Grupu A.

“Naša grupa mogla je da bude i teža, ali mogla je da bude i lakša. Možda smo mogli da imamo malo više sreće kao što je, na primjer, Hrvati u posljednje vrijeme imaju na žrijebu.  Bilo je bitno samo izbjeći tu grupu C u kojoj se nalaze Holandija i Njemačka. Mnogo su jaki i jedni i drugi, to je nekako i ”grupa smrti”. Holanđani imaju skup mladih i kvalitetnih igrača koji će za godinu dana pokazati sav svoj raskoš. Generalno bih bio zadovoljan našom grupom da iz petog šešira nije došlo Kosovo. Upravo zbog ovih stvari koje sam pričao”, jasan je bio Savićević.

Kvalifikacije za Euro 2020 počinju u martu iduće godine, a Crna Gora prvu utakmicu igra protiv Bugarske u Sofiji.

izvor telegraf.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve