Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Savić pred meč sa Grčkom: Dobar rezultat i igra kao uvod za Ligu nacija

Savić vjeruje da će momci odigrati dobar meč pred svojim navijačima

Crnogorska odbrana će protiv Grčke biti jača za najboljeg igrača u posljednjoj liniji tima – Stefan Savić priključio se “sokolima” i biće u timu za dvije večeri pod Goricom.

Vjeruje da će momci odigrati dobar meč pred svojim navijačima.

“To je generalna proba za početak Lige nacija, koja nas čeka od juna. Nadam se da ćemo odigrati dobro i ostvariti pozitivan rezultat pred domaćim navijačima. Sada smo kompletni i nadam se da imamo kvalitet da odigramo dobar meč protiv jakog rivala”, rekao je Savić.

Grčka je neugodna selekcija, koja igra tvrd fudbal.

“Poznajemo ih dobro. Njihovi igrači nastupaju u jakim evropskim ligama. Igraju tvrd fudbal na mali broj golova. Čeka nas tvrda i teška utakmica, ali ćemo pokušati da nametnemo naš stil igre.”

Krajem novembra Crna Gora je protiv Holandije i Turske pod Goricom pokazala da zna da se nosi sa na papiru kvalitetnijim rivalima.

“Te dvije utakmice su pokazale da možemo da se nosimo sa svima, ali i meč sa Jermenijom, iako nismo bili kompletni je pokazao da ne smijemo da se opuštamo. Kao što možemo da odigramo dobro protiv selekcija poput Holandije i Turske, tako i možemo da izgubimo od svakog, kao što je to bio slučaj od Jermenije. Ove utakmice treba da se iskoriste da selektor isproba neke igrače i vidi na koga može da računa, kao i da se podigne atmosfera pred Ligu nacija jer nas očekuju četiri utakmice u veoma kratkom periodu.”

Atletiko Madrid je nedavno pobjedom na “Old Trafordu” izborio četvrtfinale Lige šampiona. Ipak, akcenat se stavlja na borbu za jedno od četiri mjesta, koja kroz prvenstvo vode u elitno takmičenje u sljedeće sezone.

“Konačno smo dobili kontinuitet u rezultatima. Cijele godine smo igrali promjenjivo, nikako nismo uspijevali da povežemo par utakmice da pobijedimo. Zadovoljni smo plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, ali naš glavni cilj je mjesto među četiri najbolje ekipe u La Ligi jer nam to obezbjeđuje Ligu šampiona i sljedeće godine. U Ligi šampiona što još ostvarimo, bio bi veliki plus svim igračima i ljudima iz kluba”, zaključio je Savić.

Crna Gora i Grčka će igrati u ponedjeljak od 20 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve