Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Savić: Da se ne lažemo, zaslužile smo zlato

"Lavice" su u finalu igrale protiv Norveške i poražene rezultatom 26:23, a kapitenka najsjanije generacije Crne Gore Maja Savić, nije krila žal i razočarenje zbog neosvojenog zlatnog odličja

Prošlo je osam godina od  srebrne medalje rukometašica Crne Gore na Olimpijskim igrama u Londonu.

Popović i Savić, Foto: Pobjeda.me

“Lavice” su u finalu igrale protiv Norveške i poražene rezultatom 26:23, a kapitenka najsjanije generacije Crne Gore Maja Savić, nije krila žal i razočarenje zbog neosvojenog zlatnog odličja.

“Naježim se svaki put kada pomislim ili razgovaram o Londonu. To je prvi osjećaj. A ako neko pomisli da medalju može da uporediti sa olimpijskom, griješi. I sve da nijesam osvojila, bila bih srećna jer sam učestvovala na Igrama. Srce mi je puno i tako će biti do kraja života”, kazala je Maja Savić, kapitenka generacije koja je obradovala crnogorsku naciju.

Ima gorčinu zbog finala:

“Da se ne lažemo, zlato nas je sljedovalo, ali protiv nekih stvari se nje moglo. Tamo negdje piše da je Norveška osvojila zlato, ali i one, kao i kompletna svjetska rukometna javnost, znaju da smo u finalu bili pokradeni i da nam je titula oduzeta. Ali, šta da se radi, glupo je pričati i vraćati se na tu temu”.

Podijelila je kapitenka timski dogovor u Londonu:

“Iskreno da vam kažem, isključile smo se bile od svega. Sa svih društvenih mreža, poziva i poruka. Olimpijske igre su ipak druga dimenzija. Svijet sa mnogo vrhunskih sportista i nema te ekipe koja nije sanjala da osvoji medalju. Niko u London nije došao samo da učestvuje”.

Hemija je proradila i prije Londona. Atmosfera je pogurala ,,lavice“ do vrhunskog rezultata.

“U karijeri i na našem podneblju nikad kao onda nijesam doživjela da nije bilo bitno ko sa kim sjedi ili ko se sa kim druži. Živjeli smo jedni za druge. Mada nas je i ono famozno Svjetsko prvenstvo u Brazilu vratilo na pravi kolosijek. Žao mi je i zbog Brazila, jer smo mogli da kompletiramo godinu. Mislim da smo samo mi i Norvežanke imale onakvu godinu u kojoj smo klupski i reprezentativno dominirale”.

Maja je na zalasku karijere stigla do odličja.

“Možda je i to bio jedan od razloga zbog čega nijesam bila pod pritiskom. Jednostavno sam uživala u svakom momentu. Mada sam i negdje predosjećala, posebno u grupi, nakon onakvih egal završnica, da možemo do kraja. Istina je da smo sa četvrtog mjesta otišle na Francusku, ali smo psihološki bile jake. Milsim da se Francuska tu spotakla, jer nije prolazila kroz faze kroz koje smo mi prošli. Znala sam da ćemo u finišu pobijediti, jer smo bile spremne za takav napor. Mislim da su Francuskinje imale pogrešnu sliku forme i snage. Mislim da je još jedan faktor uticao na uspjeh, a to je što je svaka od nas bila važna za igru”, istakla je Maja Savić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve