Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Saveljić: Situacija u Partizanu alarmantna, navijači da se ujedine i da se krene u nove pobjede

Potencijalni povratak u svoj voljeni klub, za sada, nije u planovima bivšeg defanzivca crno-bijelih

Legendarni crnogorski fudbaler Niša Saveljić govorio je za stranicu “Partizan Belgrade News” o stanju u svom bivšem klubu.

Foto: Mozzartsport.com

Saveljić, koji ej ostavio dubok trag u Partizanu, kazao je da je stanje u klubu izuzetno loše i da se situacija što prije mora popraviti.

“Trenutna situacija u Partizanu je alarmantna. Iskreno, otprilike se znalo da će jednog dana doći do nagomilavanja problema, ali nijesam ni pomišljao da će klub biti u ovakvom stanju. Nisam onaj koji doliva ulje na vatru. Sada je važno jedinstvo i da se navijači ujedine i da dolaze na stadion u što većem broju. Važno da se sumiraju rezultati i da se obavi generalna analiza iz svih ovih godina i onda da se krene u nove pobjede. Krivce ne treba tražiti u državi ni u nekim drugim odgovornim ljudima. Znamo da je Crvena zvezda bila u jako teškoj situaciji, i drago mi je da su sanirali dug koji su imali. Partizan sada nije u takvom problemu kao što je Zvezda bila, ali sigurno treba Partizan da sagleda svoje gubitke, zbije redove i da dođu pravi ljudi, sa jačom vizijom i koje država može da podrži u jednom velikom projektu”, rekao je Saveljić za stranicu ,,Partizan Belgrade news“.

Potencijalni povratak u svoj voljeni klub, za sada, nije u planovima bivšeg defanzivca crno-bijelih.

“Mi smo svi u službi Partizana. Ipak, mislim da sad stvarno nije momenat. Sada sam u Americi i bavim se jednim velikim projektom sa Bordoom oko buduće akademije. Ako bih mogao sa moje strane da pomognem Partizanu, da, ali sa trenutnim uslovima mislim da je to nemoguće. Potrebno je da dođu zdravi ljudi sa finansijama da se dug sanira. Onda možemo pričati o svemu, ali ponavljam, ja sam sada u drugim obavezama”, kazao je Saveljić.

Na klupi Partizana je ove sezone sjedio njegov kum Zoran Bata Mirković, koji je podnio ostavku prije nekoliko mjeseci. Od Saveljića, dobio je veliku podršku.

“Sa Batom sam pričao mnogo. Jako mu je teško, ali uradio je nešto što bih možda i ja uradio u tom određenom trenutku, a to je da je mislio na Partizan prvo, pa onda na sebe. Mislio je u tom momentu da je najbolje zbog kluba se povuče i on je to uradio na jedan gospodski način kakav je on u privatnom životu i kakav je na terenu bio. Dao je svoj maksimum, zaštitio igrače i pokazao je primjer kako trener sa te pedagoške strane treba da bude, ali nažalost u klubu se našao kada je Partizan prolazio kroz loš period. Mislim da je uradio pravu stvar”, istakao je Saveljić.

Niša je za Partizan odigrao oko 100 utakmica i osvojio dvije uzastopne titule pravaka države 1996. i 1997. godine, da bi u novoj epizodi u crno-bijelom dresu u sezoni 2000/2001 podigao Kup nekadašnje države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve