Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Saudijski princ nudi tri milijarde za Mančester junajted

Predviđanja su da će Saudijci ili bilo koji drugi potencijalni kupci morati iskašljati najmanje četiri milijarde ako žele da imaju šanse da otkupe klub

Saudijski princ Mohamed Bin Salman već dva puta je slao ponudu za kupovinu Mančester junajteda.

Foto: Aljazeera.com

Prema izvoru bliskom klubu, Crveni đavoli su već odbili dvije ponude kraljevske porodice, a druga je bila nevjerovatnih tri milijarde funti.

Sadašnji vlasnici Junajteda, američka porodica Glazer, dvaput je Arapima saopštila da klub “nije na prodaju po svaku cijenu”.

Oni su od 2005. na čelu slavnog tima, ali jasno je da je u njihovim planovima da se u dogledno vrijeme riješe Mančester junajteda i da klub prepuste u neke sigurnije i ambicioznije ruke, mada će, što je sada već jasnom inzistirati na što većem iznosu, pa im ni tri milijarde nije bilo dovoljno.

Trenutna tržišna vrijednost kluba iznosi 2,64 milijarde dolara, a saudijski bogataš najozbiljniji je kupac. Ipak, treba naglasiti da je tržišna vrijednost značajno pala zbog loših rezultata kluba u posljednje vrijeme i zbog gubitka prihoda od Lige šampiona.

Predviđanja su da će Saudijci ili bilo koji drugi potencijalni kupci morati iskašljati najmanje četiri milijarde ako žele da imaju šanse da otkupe klub.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve