Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Saudijska Arabija domaćin SP za klubove u decembru 2023.

Uz to, potvrđeni su i novi detalji u vezi sa promjenom formata ovog takmičenja 2025. Na Svjetskom klupskom prvenstvu te godine učestvovaće 12 evropskih timova, šest sjevernoameričkih, četiri afrička, četiri azijska, četiri iz Sjeverne i Centralne Amerike i Kariba, jedan iz Okeanije i jedan iz zemlje domaćina

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je u utorak da će Svjetsko prvenstvo za klubove krajem ove godine biti održano u Saudijskoj Arabiji.

Svjetsko prvenstvo za klubove biće odigrano od 12. do 22. decembra, a domaćin će biti Saudijska Arabija.

FIFA je odluku donijela na sastanku održanom u utorak.

„Zahvalni smo FIFA što nam je ukazala povjerenje da organizujemo ovako veliki i izuzetan događaj. Saudijski fudbal izuzetno napreduje, trenutno imamo više registrovanih igrača u svim uzrastima nego ikada prije, imamo više kvalifikovanih trenera, više obučenih i kvalifikovanih sudija, bolju upravu i jaču ligu. Budućnost je svijetla i ovaj turnir biće dodatni razlog da idemo naprijed posebno kada pomislimo na to koji timovi i kakvi igrači će na njemu igrati“, poručio je predsjednik FS Saudijske Arabije Jaser al Mišehal.

Vijest stiže samo dva mjeseca nakon što je Kristijano Ronaldo postao igrač Al Nasra, i nakon godine u kojoj je ambasador turizma bio Lionel Mesi.

Saudijska Arabija biće domaćin Azijskom kupu 2027, dvije godine kasnije će organizovati Zimske azijske igre, Rijad će biti domaćin Azijskih igara 2034, očekuje se isticanje kandidature za Olimpjske igre 2036.

Uz to, potvrđeni su i novi detalji u vezi sa promjenom formata ovog takmičenja 2025. Na Svjetskom klupskom prvenstvu te godine učestvovaće 12 evropskih timova, šest sjevernoameričkih, četiri afrička, četiri azijska, četiri iz Sjeverne i Centralne Amerike i Kariba, jedan iz Okeanije i jedan iz zemlje domaćina.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve