Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Saopštenje FK Budućnost: FSCG nema iste aršine za sve

Budućnost je uoči posljednjeg kola ukazala na neke nelogičnosti koje, kako se navodi, direktno pogađaju podgorički klub.

U najvećem i najtrofejnijem crnogorskom klubu Budućnosti vjeruju da su se u Fudbalskom savezu Crne Gore još jednom potrudili da isti uslovi ne važe za sve klubove.

Nakon nekoliko saopštenja Sutjeske dana su se oglasili i iz Budućnosti, uoči sjutrašnjeg, posljednjeg kola sezona i raspleta u Meridian 1. Crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Budućnost je uoči posljednjeg kola ukazala na neke nelogičnosti koje, kako se navodi, direktno pogađaju podgorički klub.

 

Saopštenje FK Budućnost prenosimo integralno:

“Posljednje, 36. kolo domaćeg fudbalskog takmičenja je na programu sjutra, širom Crne Gore se vode odlučujuće bitke za što bolji plasman na tabeli, a Fudbalski savez Crne Gore se još jednom potrudio da isti uslovi ne važe za sve prvoligaše.

Takmičarska komisija FSCG je odlučila da se utakmica Arsenal – Sutjeska igra na igralištu Grblja u Radanovićima, a Komisija za bezbjednost i sigurnost FSCG, kako nam navode u saradnji sa Upravom policije, je odobrila da se pomenuti meč igra – slušajte sad – pred navijačima oba kluba.

Razlog koji nam je nezvanično saopšten – da uslovi budu fer-plej.

Međutim, na istom tom mjestu 8. marta 2023. godine u okviru 24. kola, naš klub je igrao protiv Arsenala bez prisustva publike, jer stadion (!?) u Donjoj Sutvari ne ispunjava uslove da se utakmica igra pred navijačima oba kluba i da istu nije moguće obezbijediti.

Sada, skoro dva mjeseca kasnije – to je moguće. I sada je to fer – plej! Izgleda da je za dva mjeseca izgrađen nevidljivi velelepni stadion kraj jadranske magistrale.

Dva i dva su četiri, a nikako pet – posljednji potez FSCG jasno poručuje da se – direktno ili indirektno – radi protiv našeg kluba i isključivo na našu štetu. FSCG se prema nekome odnosi fer, a prema Budućnosti nefer.

Ćutali smo i tog 8. marta uprkos tome što smo znali da je utakmica mogla da se igra u Kotoru, gdje mogu da prisustvuju navijači oba tima, kao što je to bio slučaj u prvoj dijelu sezone.

Ćutali smo i kada smo – opet bez navijača – morali da gostujemo Dečiću u okviru 30. kola domaćeg šampionata 15. aprila 2023. godine na igralištu OFK Titograd, a znali smo da su Tuzani mogli da organizuju utakmicu na DG areni, gdje su nešto kasnije pred navijačima oba tima ugostili Sutjesku u polufinalu Kupa.

Ćutali smo i pet dana kasnije, kada je teren u Pljevljima u odloženoj utakmici 22. kola više ličio na pašnjak nego na teren, jer ga niko danima nije ni pokosio, ni pripremio za utakmicu, a o smeću koje nas je dočekalo u svlačionicama da i ne pričamo.

Ćutali smo i nakon najvećeg derbija domaćeg fudbala, kada je nakon remija u 32. kolu u Nikšiću, isključeni pomoćni trener Sutjeske ušao u teren (koji nije smio da bude tu) da se obračunava sa našim igračima, te kada je doktor Sutjeske kružio oko svlačionica, uzimao kamenje, gađao, a na kraju fizički nasrnuo na našeg fizioterapeuta, što je čak bilo vidljivo u direktnom prenosu koji je obišao region putem TV Arena sport.

Nismo primjetili da je neko nakon te „frke“ snosio posljedice ili da mu je – što je normalno i što se očekivalo – zabranjeno da određeni period radi u fudbalu.

Ćutali smo i kada je naš najveći rival postizao golove iz ofsajda i nepostojećih penala održavajući tako bodovnu razliku. Ćutali, iako imamo pravo da se pitamo ‘kako to da nam – ekipi koja se bori za titulu i koja napada – nije sviran nijedan penal tokom proljeća'…

Ćutali, jer nismo željeli da pravimo cirkus od domaćeg takmičenja. Ali, više ne možemo!

A neka sportska javnost sama presudi da li je Budućnost imala identične uslove kao ostali – i što se tiče golova, suđenja i odnosa oko zatvaranja tribina…

Fer-plej, kako kažete, ali u nefer uslovima!

Naše saopštenje za javnost nije pravdanje niti alibi, jer „sami“ odlučujemo o svojoj sudbini, a sve u nadi da će utakmica protiv Mornara istinski proteći u izvornim fer-plej uslovima”, kaže se u saoptenju FK Budućnost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve