Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Šanse u Evrokupu i dalje postoje: Budućnost lovi Arku u Gdinji

Zbog lošijeg međusobnog skora u duelima sa Trentom, za Budućnost je potrebno da pobijedi u sva tri preostala meča do kraja grupne faze (gostovanja Oldenburgu i Arki, meč sa Galatasarajem u Podgorici). Ni to ne garantuje definitivno da će ,,plavi završiti ispred Arke i Trenta po toj računici, potrebno je i da italijanski tim izgubi sva tri duela do kraja

Košarkaši Budućnosti moraće da pobijedi Arku u Gdinji naredne srijede, kako bi zadržala šanse za plasman u Top 16 fazu Evrokupa.

Ivanović, Foto: KK Budućnost

“Plavima” na ruku ide ubjedljiv poraz poljskog predstavnika od Unikahe 91:69 u srijedu. Nakon sedam kola Arka ima dva trijumfa više od Budućnosti i učinak 3-4, kao i Trento, italijanska ekipa koju je naš šampion savladao u gostima u utorak. U idealnom scenariju tim Petra Mijovića treba da pobijedi u Poljskoj sa više od tri poena razlike, radi boljeg međusobnog skora. Tim iz Gdinje iznenadio je Podgoričane u “Morači” sredinom oktobra, trijumfom 62:59. U tom meču crnogorski prvak ispustio je 14 poena prednosti iz druge četvrtine.

Ono što “plavima” ne ide u korist je pobjeda Oldenburga nad Galatasarajem 79:72 u srijedu. Sada njemački predstavnik ima odličan skor 4-3 i mala je vjerovatnoća da ga Budućnost prestigne do kraja gupne faze. Za to je potrebno da Oldenburg izgubi sva tri preostala meča…

Zbog lošijeg međusobnog skora u duelima sa Trentom, za Budućnost je potrebno da pobijedi u sva tri preostala meča do kraja grupne faze (gostovanja Oldenburgu i Arki, meč sa Galatasarajem u Podgorici). Ni to ne garantuje definitivno da će ,,plavi završiti ispred Arke i Trenta po toj računici, potrebno je i da italijanski tim izgubi sva tri duela do kraja.

Jasno je, put do Top 16 faze je izuzetno težak, ali mladi tim Petra Mijovića je riješen da se u evropskom takmičenju bori do kraja i na svakoj utakmici za pobjedu. Za to je dokaz partija iz duela sa Trentom u utorak, koja je očigledan znak uspona forme.

“Plave*’ važan test čeka u subotu, kada će u Laktašima gostovati Igokei. Tim iz Bosne i Hercegovine se izuzetno pojačao ove sedmice i na svom terenu tražiće drugu pobjedu. Mijovićeva ekipa želi nastavak dobre serije, prvi put ove sezone vezala je dva trijumfa u svim takmičenjima.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve