Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šansa za sokole iz drugog plana

Stručni štab, na čelu sa selektorom Miodragom Radulovićem, zatražio je produženi boravak podno Ararata zbog vremenske razlike od tri sata i petnaestak stepeni u temperaturi u odnosu na Podgoricu

Fudbaleri Crne Gore na gostovanja obično putuju dan pred utakmicu, ali to nije bio slučaj sa dolaskom u Jerevan – ,,hrabri sokoli“ provešće više od 48 sati na tlu Jermenije uoči sjutrašnjeg duela na nacionalnom stadionu Republika.

Nije slučajno. Stručni štab, na čelu sa selektorom Miodragom Radulovićem, zatražio je produženi boravak podno Ararata zbog vremenske razlike od tri sata i petnaestak stepeni u temperaturi u odnosu na Podgoricu.

Sa južnog Kavkaza, naš najbolji državni tim počinje pripreme za Ligu nacija u junu, a iskusni stručnjak od ekipe traži da zadovolji stilski i rezultatski aspekt.

“Upravo zbog tih razlika smo ranije došli u Jerevan. Željeli smo da se igrači aklimatizuju na ovdašnje prilike, da se priviknu na temperaturu, razliku u časovnoj zoni. Nadam se da smo uspjeli u tome i da spremno dočekujemo utakmicu”, rekao je Radulović na pres konferenciji.

Crna Gora je prošle godine završila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a sada otvara novi list.

Kormilar je isti, postavio je sistem, a kroz duele sa Jermenijom i četiri dana kasnije sa Grčkom pod Goricom pokušaće da produži broj raspoloživih fudbalera za buduće izazove.

Iz tog razloga, Radulović je pozvao nove snage. Priliku za debi čeka pet fudbalera – golman Lazar Carević, te Nikola Šipčić, Meldin Drešković, Novica Eraković i Uroš Đuranović.

“Ovo je utakmica za naše igrače koji su imali manju minutažu, kao i one koji su prvi put u nacionalnom timu. Želimo da ih provjerimo, da vidimo njihov kvalitet i mogućnosti u datom trenutku. To je osnovni cilj. Međutim, nećemo zanemariti ni takmičarski aspekt meča”, ističe pedeset četvorogodišni stručnjak, koji nastavlja:

“Pamtimo poraze iz prošlosti ovdje u Jermeniji. Sjećate se da je A selekcija izgubila 2016. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a prije toga i mlada reprezentacija 2011. godine. Imamo negativan bilans gostovanja u Jerevanu, tako da ćemo se truditi da to ispravimo.”

Jermenija je dobro počela prošle kvalifikacije, ali je potom pala igrački i rezultatski.

Njihov najbolji fudbaler Henrik Mikhtarijan oprostio se od nacionalnog dresa, nema još nekih fudbalera iz prethodnog ciklusa, ali ima novih koji traže šansu u najboljem državnom timu.

Što očekujete od kolege iz suparničkog tabora? Da li će selektor Hoakim Kaparoš nešto da isprobava ili da izvede ono najjače što ima?

“Imam dosta informacija o Jermeniji, ali fokusirani smo na sebe. Kaparoš će tražiti zamjenu za Mikhtarijana, isprobaće neke nove momke, ali mi imamo svoj plan i probaćemo da ga realizujemo. Važno nam je da dobijemo sliku na koga možemo da računamo u junu kada kreće novo izdanje Lige nacija. Tada ćemo imati četiri utakmice u 10 dana, a moramo računati na povrede i bolesti igrača, na klupski kalendar koji će biti jako naporan do kraja sezone. Sve treba uzeti u obzir i zato težimo da oformimo grupu od 30 fudbalera koji će u svakom momentu moći da pomognu reprezentaciji. Bitne su i neke druge stvari, a to je pravljenje atmosfere pred takmičarske izazove od ljeta. Da biste to postigli – bitan je rezultat.”

Kako ste zamislili meč u Jerevanu?

“Daćemo šansu svim igračima. Imam u glavi kako bi to trebalo da izgleda, mada imamo malih personalnih problema. Sagledaćemo sve okolnosti uoči utakmice. Neki će igrati 45 minuta da bi bili spremni za duel sa Grčkom u poneđeljak na našem stadionu. Očekujem da svi opravdaju povjerenje i poziv stručnog štaba”, odgovorio je Radulović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve